İzmir'de yaşanan sel ve hortum hasara yol açtı

İzmir'de yaşanan sel ve hortum hasara yol açtı
İzmir'de dün akşam saatlerinde görülen yoğun yağış ve hortum sebebiyle 16 kişi yaralandı ve maddi hasar oluştu.

Dün akşam 21.30 sularında şiddetli yağışın etkisini artırması, kuvvetli dolu yağışı ve çıkan hortum sebebiyle şehirde yıkım meydana geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından Çeşme-Alaçatı ve Urla'da etkisini şiddetli gösteren felaket sonucu 16 vatandaşın yaralandığını duyurdu. Vali Köşger, bölgeye 2 kurtarma aracı ve 9 AFAD personeli ve itfaiyenin de sevk edildiğini ve durumun yakından takip edildiğini belirtti.

16 işçi yaralandı

Gece saatlerinde valilikten yapılan basın açıklamasında hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ve şu ana kadar tespit edilen olumsuzlukların şunlar olduğu belirtildi:

"Alaçatı Port İnşaat alanında bulunan kule vinçin yıkılması sonucu olay yerinde konteyner içerisinde kalan 16 inşaat işçisi çeşitli yerlerinden yaralanmış olup, 1 kişinin açık ayak kırığı olduğu bilgisi alınmıştır.

16 işçi Çeşme İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

İlçe genelinde farklı marka ve modellerde 10 araç hasar görmüştür.

Marinada demirli 4 tekne batmış olup, 1 teknede ağır hasar oluşmuştur."

Gecenin ilerleyen saatlerinde felaketin yaşandığı yerlere giderek olumsuzlukları yerinde inceleyen Vali, devletin tüm imkanlarıyla hemşehrilerinin yanında olduğunu belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Belediye sel baskınına karşı uyardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi de ekiplerin teyakkuzda olduğunu belirterek vatandaşları sel baskınına karşı uyardı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter hesabından hortumun verdiği zararı yerinde incelediklerini, tahribatın boyutlarını gördüklerini ve zarar tespitinin ardından temizlik ve onarım çalışmalarının başlayacağını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yağışın sürmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre ise Cuma günü boyunca gök gürültülü sağanak yağışın görülmesi beklenirken Pazar itibariyla şehrin kar yağışının etkisi altına gireceği belirtiliyor.

Felaketin yaşandığı yerlerden Urla'da bugün 15 dereceye kadar çıkacak olan hava sıcaklığının kar yağışı ile birlikte 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.