Kemal Kılıçdaroğlu: 13 şehidimizin sorumlusu Cumhurbaşkanının kendisidir

Kemal Kılıçdaroğlu: 13 şehidimizin sorumlusu Cumhurbaşkanının kendisidir
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup konuşmasında yaptığı açıklamada Erdoğan'a yüklendi. Gora şehitlerine değinen Kılıçdaroğlu, "sorumlu Erdoğan'dır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup konuşmasında yaptığı konuşmada Gora şehitlerine değindi. Terörle mücadele konusunda hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim? Kurtarma operasyonuna gidiyorsun bütün rehineler ölüyor. Akıl tutulması var burada!" diyerek sert çıkıştı.

Terör saldırısı ile ilgili olarak Erdoğan'ı suçlayan Kılıçdaroğlu, "13 kardeşimizin kanları yerdedir. Onlar Türkiye'ye getirilebilirdi. Terör örgütünden alacak, Çarşamba günü gelecek, medyaya açıklama yapacaktı. Hedef bu değil miydi? Hedef buydu. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır." diye seslendi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu açıklamarda bulundu:

"Devleti yöneten biri 'Çarşamba günü çok önemli bir açıklama yapacağım' diye bir açıklama yapmaz. Operasyonlar gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Rahmetli Ecevit, terör örgütünün başındaki kişiyi getirirken eşine bile haber vermemişti."

"Şehit annesine 'Oğlunuz şehit oldu, siz bu şerefi yaşadınız' diyor. O şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın?"

"Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıldır elinde tuttuğu çocuklarımız için ne yaptınız? Terör örgütünün başı Öcalan'dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken vatan evlatları için neden çaba göstermediniz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.