Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O beş sorunun cevabını senden mutlaka alacağım

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O beş sorunun cevabını senden mutlaka alacağım
Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı bir videoyla Erdoğan'ın ona karşı sarf ettiği sözlere cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı bir videoyla Erdoğan'ın ona karşı sarf ettiği sözlere cevap verdi.

Videoda Kılıçdaroğlu, "Bugün Erdoğan bana hakaret ediyor. Kontrolünü kaybedip 'terbiyesiz' bile diyor. Niçin söylüyor bunları? Ben 16 şehidimizin hakkını savunduğum için. Ve kendisine beş soru sordum. Şehit aileleri adına sordum. Millletimiz adına sordum."

"Beş soruya cevap vermedi. Toplum en azından neyin ne olduğunu bilsin diye [sordum]. Ama sen bütün bunları bırakıyorsun, bana hakaret ediyorsun. Hangi gerekçeyle hakaret ediyor? İşin reklamına kaçıyorsun. Ben 16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ve yine sana söylüyorum: O beş sorunun cevabını senden mutlaka alacağım." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ne sordu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün parti grup konuşmasında Erdoğan'a yüklenerek şehitlerden ötürü Erdoğan'ın şahsını suçlamıştı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında: "Kardeşimizin kanları yerdedir. Onlar Türkiye'ye getirilebilirdi. Terör örgütünden alacak, Çarşamba günü gelecek, medyaya açıklama yapacaktı. Hedef bu değil miydi? Hedef buydu. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyerek Erdoğan'a cevaplaması için şu beş soruyu yöneltmişti:

"1. Bölücü terör örgütünün, tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

2. Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

3. Yıllarca "Dostum Trump" diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızın terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?

4. Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümüne büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der gibi ulusal ve uluslararası insan hakları örgütlerine, terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılması için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?

5. Rize'de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?"

Erdoğan ne söyledi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Ankara, Ordu ve Şanlıurfa 7. Olağan İl kongelerinde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarına sert yanıt verdi.

Konuşmasında Erdoğan, "5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere, nasıl ‘bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır diyorsun ya? Sana Millî Savunma Bakanımı gönderiyorum, sana İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye, ya sen bunlara layık değilsin. Ve utanmadan sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanı’na fatura kesmeye kalkıyorsun. Senin bu yaklaşımlarınla bu ülkede biz terörizmle mücadeleyi durdurmayacağız. Sen teröristlerle el ele, kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsin ama biz teröristlere karşı Gara’da, Cudi’de, Tendürek’te, Beslerderesi’nde mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret. Biz bu yolda ‘ağlayarak teröristi sevindirmeyeceğim’ diyen şehit babalarının asaletiyle yürüyoruz. Biz bu yolda gecenin karanlığını dualarıyla aydınlatan pir-i fanilerimizin samimiyetiyle yürüyoruz. Biz bu yolda 15 Temmuz gecesi tanklara meydan okuyan kadınlarımızın dirayetiyle yürüyoruz. Sen 15 Temmuz gecesi tankların arasından korumalarla beraber Bakırköy Belediyesi’ne giden ürkek, korkak bir adamsın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hırsları için Türkiye düşmanlarına el açan müstevlilere inat vakarlarından, onurlarından taviz vermediklerini, vermeyeceklerini vurgulayarak, “Bölücü örgütün yandaşlarına koltuk değnekliği yapanlara inat biz bu mücadeleyi milletimiz için milletimizle birlikte yürüyoruz. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez” değerlendirmesinde bulundu.

“PKK’nın Suriye uzantısını ‘terör örgütü olarak görmüyorum’ diyenler Bay Kemal ve yandaşlarıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK’nın Suriye uzantısını ‘terör örgütü olarak görmüyorum’ diyenler Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez. Masumların alçakça katledildiği 6-8 Ekim olaylarının faillerini yargıdan kaçırmak için Silivri önünde milletvekillerini ip gibi sıraya dizenler bize vicdandan söz edemez” diye ekledi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz siyaseti başkaları gibi ülke ve millet düşmanlarına şirinlik için değil can borcumuz olan aziz milletimize hizmet etmek için yapıyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne yapıyorsak bu uğurda özellikle yapıyor, gerektiğinde kendi istikbalimizi ve canımızı ortaya koymaktan da çekinmiyoruz. Kılıçdaroğlu ve şürekâsı bilsin ki; baş veririz, ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz. Her karışında bir şehidin yattığı bu cennet vatanı canımız pahasına FETÖ’cü hainlere de, PKK’lı katillere de, DEAŞ’lı canilere de teslim etmedik, etmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık, biz bu yola tam bağımsız Türkiye idealiyle çıktık. Biz bu yola bölgesinde ve dünyada lider ülke hedefiyle çıktık. Bugünlere de birilerinin ihsanıyla değil DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden DHKP-C’sine kadar nice katil sürüleriyle mücadele ederek geldik. Ya sen önce teşkilatlarındaki DHKP-C’lileri temizle. Ey Kılıçdaroğlu, sen önce onları temizle.”

"Biz kamuda başörtüsüne serbestlik getirdiğimizde engellemek için Danıştay’a koşan siz değil miydiniz? Hatta üniversitelerde başörtüsü yasağı kalkmasın diye Anayasa Mahkemesi’ne başvuran bizzat sen değil miydin? Meslek liseleri ve imam hatiplere yönelik katsayı zulmüne sahip çıkanlar siz değil miydiniz? Daha bir yıl öncesine kadar şehir hastanelerimizi kötüleyenler siz değil miydiniz? Avrasya Tüneli’ne, asrın projesi Marmaray’a, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Osmangazi Köprüsü’ne karşı çıkanlar siz değil miydiniz? Ankara’da kendisinin de her gün kullandığı Malazgirt Bulvarı’na karşı çıkanlar siz değil miydiniz? Cumhurbaşkanlığı Külliyesine olmadık iftiraları atanlar siz değil miydiniz Bay Kemal? Yattın kalktın yattın kalktın Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle uğraştın, Danıştay’ın kararları ortaya olduğu hâlde Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle uğraştın. Gezi olayları sırasında vandallarla beraber İstanbul’u, Ankara’yı ateşe verenler, belediye otobüslerini yakanlar siz değil miydiniz? PYD’li teröristler tam 5 sene önce bugün Merasim Sokak’ta 28 vatandaşımızı şehit ederken vatanlarını savunuyorlar diyerek bu terör örgütünü aklamaya çalışanlar siz değil miydiniz? Türk ekonomisi krize girsin diye el ovuşturan, eline geçirdiği her fırsatı Türkiye’yi Batılı ülkelere şikâyet için kullanan siz değil miydiniz? Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak için attığımız adımları sabote eden siz değil miydiniz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin tükenmişliğinin AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın yükünü daha da ağırlaştırdığını vurgulayarak, “Biz günü kurtarmanın değil, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkeyi geleceğe taşımanın gayretindeyiz. Bay Kemal kimi savunuyor? Şu anda Almanya, o bölgelere kaçmış olan Dündar’ı savunuyor ve onun arkasında duruyor. Kimi savunuyor? Selo’yu savunuyor ve bunların suçlu olmadığına adeta hükmediyor. Biz Türkiye’ye dair hedefleri, bu ülkeye dair hayalleri olan bir kadroyuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.