Muharrem İnce CHP'den istifa etti: CHP'ye oy vermek istemeyenlere Seçenek sunuyorum..

Muharrem İnce CHP'den istifa etti: CHP'ye oy vermek istemeyenlere Seçenek sunuyorum..
Muharrem İnce basın açıklaması düzenledi. CHP'den istifa ettiğini açıklayan İnce, "Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum" dedi.

İnce, "Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'u Samsun'a giderken terk etti, Ankara'dan İstanbul'u kurtardı. Ben de bu işgal altında olan Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1" diye konuştu.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları:

Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler biz atanmış rektör istemiyoruz deyince sayın Erdoğan "yürekleri yetse cumhurbaşkanına da istifa diyecekler" dedi. Acaba muhalefet bir şey diyecek mi diye bekledim, muhalefetten tık yok. Milyonlarca yüreği yeten bir insan var bu toplumda. Ben onların sözcüsü olarak diyorum ki, "Evet istifa etmelisin" Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor. Toplumu karpuz gibi bölmüşler, herkes yerinden memnun, ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne.

Türkiye'nin kaderi bu olamaz, çözüm vardır, umut vardır. Biz Türkiye'ye bir çıkış yolu, bir seçenek olacağız. Özgür bir Türkiye, konuşan bir Türkiye yaratacağız. Bu ülkenin gençlerini teknolojiyle tanıştıracağız. Her yaptığımız işte vicdan olacak.

Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz. Atatürk'ün isminin ve izinin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin olması içimizi kan ağlatmaktadır. Öz güveni olmayan, dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet partisi CHP'dir. Hem erken seçim deyip hem istifa et diyemiyorsan neden o koltukta oturuyorsun? Birbirine benziyor bunlar. El altından görüşme budur. İkisi de birbirinden beter. Biri merkezde biri belediyelerde iktidar. Biri muhalefet falan değil o da iktidar. Bu iktidardan da bu muhalefetten de ülkeye hayır gelmez.

Bugün bir yol ayrımında olduğunu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım. Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti diyenlerle kol kola girmişler. Ortada ilke, değer, duruş, liyakat yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada sadece bir tabela vardır.

MUHARREM İNCE: "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYEMEYENLERLE YOLUMU AYIRIYORUM"
Kimlerle yolumu ayırıyorum? ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk'e kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden aday olup bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'u Samsun'a giderken terk etti, Ankara'dan İstanbul'u kurtardı. Ben de bu işgal altında olan Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1. Kibirsiz, sahici, saf, duru, hesap veren bir siyaseti birlikte kuracağız. Asla işimiz olmayacak tek yer vardır o da Cumhur İttifakı'dır. Biz 50+1'i alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sistemde bölme olmaz. Matematik bilen herkes bunu bilir. Ben muhalefeti bölmüyorum. Bölmek için Cumhur İttifakı'nın yanına gitmek lazım. Ne bölmesi bu?

Biraz sonra E-devlet'ten CHP'den istifa edeceğim. Bunun gerekçesini de haftaiçi yazılı olarak göndereceğim.

İstifa eden 3 milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır. Bu başlangıç. İYİ Parti'den sonra Meclis'te grubu olan parti olacağız.

MUHARREM İNCE'DEN MUHALEFETİ BÖLÜYOR ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Bir tek adayla yarışmak katılımı düşürür. 14 parti bir araya geldi, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdi. Seçimlere katılım yüzde 74 oldu. Birden çok aday olduğunda katılım yüzde 84 oldu. Dolayısıyla 1. turda herkes adayını çıkarmalıdır. Ama milletin huzurunda söz veriyorum, eğer CHP'nin, İYİ Parti'nin adayı Erdoğan'ın karşısında en yüksek oyu alırsa 2. turda onu destekleriz ne var ki bunda? Bölüyor diyenler korkuyor tahtları sallanacak diye.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.