Suriye Sınırında Çatışma Çıktı

Suriye Sınırında Çatışma Çıktı
Suriye tarafında bir barakada bulunan 2 kişinin askerlere ateş açması sonucu çatışma çıktı.
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafında bir barakada bulunan 2 kişi tarafından Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) personeline ateş açıldığını ve ateşe ateşle karşılık verildiğini bildirdi. 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda 2. Hudut Alay Komutanlığı Narlıca/Hatay Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk sahasında 10 Temmuz 2013 günü saat 16.15 sıralarında Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı (TTZA) bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından Asi Nehri kıyısında mazot bidonları olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, MYKU'nun mazot bidonlarını karakola ait Mercedes bir araca yükleyerek karakola intikali esnasında Suriye tarafında bir barakada bulunan 2 kişi tarafından MYKU personeline doğru hedef gözetmeksizin 15-20 el hafif silahlarla ateş açıldığı kaydedildi. MYKU tarafından derhal ateşle karşılık verildiği belirtilen açıklamada, açılan ateş sonucunda söz konusu şahısların Suriye tarafında ağaçlık bir alana kaçtığı, yapılan inceleme sonucunda ise Mercedes aracın üzerinde 4 adet mermi delik izi tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, olayda herhangi bir personel zayiatının meydana gelmediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.