Türk Jetleri 'Vur' Emriyle Suriye Sınırında

Türk Jetleri 'Vur' Emriyle Suriye Sınırında
Diyarbakır'dan 'Vur' emriyle havalanan Türk savaş uçakları, Suriye sınır hattında keşif uçuşu yaptı.
Suriye'de şiddetlenen çatışmalar nedeniyle sınır boyunda hareketlilik sürerken, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden 'Vur' emriyle havalanan Türk savaş uçakları, sınır hattında keşif uçuşu yaptı. 
Suriye'de PYD ile muhalif Nusra Cephesi ve Gureba El Şam birlikleri arasında devam eden şiddetli çatışmaların Türkiye sınırını tehdit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tedbirlerini arttırdı. Çatışmaların Türkiye sınırını tehdit etmesiyle kırmızı alarma geçen TSK, bölgeye başlattığı sevkıyatını sürdürüyor. İnsansız Hava Araçları (İHA) ve F-16 savaş uçaklarıyla havadan çatışmaların şiddetlendiği bölgeyi kontrol ediyor. Havadan savaşan şahinler olarak bilinen F-16'lar ile kontrolü elinde TSK karadan da sınır hattını ağır askeri mühimmatlarla besliyor. Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları, çatışmanın yoğunlukta olduğu bölgelerde keşif yaparken, F-16 savaş uçaklarının olası bir sıkıntıya karşılık 'Vur' emri ile havalandığı belirtildi. 

TSK SINIRDA TEDBİRLERİNİ ALDI 

Genelkurmay Başkanlığı ise sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye tarafından Türk topraklarına yönelen ve zaman zaman can ile mal kaybına sebep olan atışlara, angajman kurallarına uygun olarak misliyle karşılık verildiği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri, kanunların ve hükümet direktiflerinin kendisine vermiş olduğu yetki çerçevesinde, sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla, sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.