YÖK Başkanı Saraç'tan yüz yüze eğitim açıklaması

YÖK Başkanı Saraç'tan yüz yüze eğitim açıklaması
YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin bahar dönemi eğitimi ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın görüşünü beklediklerini duyurdu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Twitter hesabından yayınladığı açıklamayla yaptıkları online eğitim anketinin sonuçlandığını duyurdu. Ankete gönüllü olarak 1 milyon 255 bin öğrenci ve 29 bin öğretim üyesinin katıldğı ankette öğrencilerin sadece yüzde 11'inin, öğretim üyelerinin ise sadece yüzde 3'ünün Sağlık Bakanlığından görüş alınmasını doğru bulmadıkları kaydedildi.

Buna göre açıklamada, "Sağlık Bakanlığının görüşlerini alma politikamız, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız tarafından güçlü bir şekilde desteklenmektedir."

" Bilindiği üzere YÖK tarafından Sağlık Bakanlığına Bahar dönemindeki eğitim öğretime ilişkin görüşü sunulmuştur. Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Belirsizliğin giderilmesi için bu önemlidir"

"Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır". ifadeleri yer aldı.

Anket sonuçları bu hafta açıklanacak

Ankete cevap veren öğrencilerin yüzde 55'inin kız öğrenciler olduğuna dikkat çekilen açıklamada kız öğrencilerin erkek öğrencilerden daha fazla gösterdiği katılımın önemli ve umut verici bir ayrıntı olduğu belirtildi.

YÖK Başkanı Saraç, aynı zamanda anket sonuçlarının bütününün kamuoyu ile bu hafta içerisinde paylaşılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.