3.LİG SİLİVRİSPOR’A YAKIŞTI: 2-0

3.LİG SİLİVRİSPOR’A YAKIŞTI: 2-0
Silivrispor’un 3.Lig özlemi sona erdi. Mavi kırmızılılar normal süresi golsüz biten ve uzatmalara giden maçta Bursa temsilcisi Merinos’u 2-0 mağlup ederek 3.Lig özlemine nokta koydu.

 

Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan maçta büyük bir seyirci desteği altında maça çıkan Silivrispor 90 dakikalık golsüz geçilen oyunda atak bir oyun ortaya koyarak rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Özellikle ortaalanda hücuma dönük bir futbol ortaya koyan Aydın’ın ayağından çıkan toplarla pozisyonlar bulan Silivrispor arzuladığı ve istediği gole normal süre içinde bir türlü ulaşamayınca mücadele 15’er dakikadan iki uzatmaya taşınmış oldu. Silivrispor önünde oyunu kendi sahasında kabul ederek kontrataklarla gol bulma düşüncesi içinde mücadele eden Bursa Merinos ise geriye yaslanarak oynadı. Gelişen birkaç cılız kontratakta ise yeşil beyazlılar ileri uçta istediği gibi çoğalamayınca ve arkadan da destek gelmeyince gol girişimleri de sonuçsuz kaldı. Normal süre içerisinde Ali Yavuz ileri uçta gerek yaptığı pres gerekse yaptığı akıllı duvarlar ve attığı etkili paslarla gole en yakın isim olarak dikkat çekti. Teknik direktör Tekin Aslıhan da ortasahada Cemal, Yunus, K.Metin ve B.Metin’den oluşan defansif bir dörtlü oluşturarak rakibinin geliştireceği kontrataklara da çözüm üretmeye çalışırken ortasahada topları ilk karşılayan taraf oyunun büyük bölümünde de Silivrispor oldu. İkinci bölgenin kontrolünü elinde tutan mavi kırmızılılar sahada 4-4-1-1 dizilişi ile mücadele etti. İleride Ali Yavuz tek forvet olarak rakip defansı rahatsız ederken onun yaptığı çapraz koşularla geniş alanlar bulan Aydın da içeriye kat ederek Merinos kalesini sık sık tehdit etti.

Mücadelenin normal süresi içinde gole daha yakın taraf Silivrispor olurken Bursa Merinos’un defansif ve statik dizilişi nedeniyle tam bir taktik mücadelesine sahne olan 90 dakika golsüz kapandı. Maçın uzatma bölümünde Silivrispor oyuna ağırlığını iyice koyarken Bursa Merinos da maçı penaltılara taşımak için neredeyse defanstan hiç çıkmadı. İlk uzatma devresinde de golü bulamayan Silivrispor ikinci uzatma devresinde galibiyet golü için bütün kozlarını kullanmaya devam etti. Teknik direktör Tekin Aslıhan da uzatma bölümünde yaptığı oyuncu değişiklikleriyle Nazif ve Mehmet Ramoğlu gibi hücumu daha çok düşünen oyuncuları maça dahil ederek takımın üçüncü bölgedeki etkinliğini arttırmaya çalıştı. 112. dakikada maçın en çalışkan isimlerinden biri olan Ali Yavuz attığı golle 3.Ligin kapısını açtı. Golden sonra tam anlamıyla dağılan Bursa Merinos oyun disiplininden tamamen koptu. 115. dakikada sahneye çıkan Nazif de fırsatlığını konuşturarak maçın skorunu belirledi: 2-0. Maçta kalan süreler Silivrispor taraftarlarının 3.Lig kutlamalarıyla geçti. Maçın son düdüğü ile birlikte mavi kırmızılılar 17 yıllık 3.Lig özlemine Sakarya Atatürk Stadı’nda son noktayı koydu.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte stat adeta Silivrispor seyircileri tarafından karnaval yeri haline geldi. Mavi kırmızılı taraftarlar ile futbolcular hep birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi. Bu coşkuya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş da ortak oldu. Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral da tribünlerin önünde zafer turu attı. Oyunu 112. dakikaya kadar golsüz berabere götüren Bursa Merinoslu futbolcular ise maçın bitiş düdüğü ile birlikte adeta yıkıldı. Zorlukla ayağa kalkan yeşil beyazlı oyuncular da 3.Lig rüyasını önümüzdeki sezona bırakmak zorunda kaldı.

Mücadeleye sporseverlerin yanı sıra protokolün de ilgisi büyük oldu. Karşılaşmayı Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da izledi. İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Başkan Vekili Yetkin Karakaş, Başkan Yardımcısı Ufuk Tatar, Futbol İl Şefi Metin Erdeğer, Vefaspor Kulüp Başkanı Mesut Ülbaran, teknik direktör Kamuran Gazi, Tepecikspor Fahri Başkanı Temel Eyüboğlu, Tepecikspor Başkan Vekili Osman Eyüboğlu, Sultangazispor Kulüp Başkanı Nevzat Yılmaz, teknik direktör Alattin Çepeloğlu, Şişli Amatör Spor Kulüplerini Destekleme  Derneği Başkanı Ahmet Karaman, Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Bora Balcıoğlu, Selimpaşaspor Kulüp Başkanı Nursal Bilir, Çıksalınspor Kulüp Başkanı Fikret Sivri, Silivri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fikret Özdemir protokolde ve tribünde takip eden isimler oldu. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Tepecikspor Fahri Başkanı Temel Eyüboğlu da futbolcuların 3.Lig sevincine ortak oldu. Maçı Rumeli Televizyonu da naklen yayınladı. Taraftarlar maçtan sonra Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral’a uzun süre tezahürat yaptı. Mavi kırmızılı oyuncular da Saral’ı omuzlara aldı. İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ve  kurmayları da maçtan  sonra sahaya inerek Silivrisporlu futbolcuları ve kulüp başkanı Mustafa Saral’ı özel olarak tebrik etti. Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe  de Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral’ı tebrik ederek aynı zamanda baraj maçı yapmadan kendilerinin de Bölgesel Amatör Lige yükselmelerine vesile oldukları için teşekkür etti. Hem Saral hem de Gökçe zaferlerini saha ortasında birlikte kutladılar. Selimpaşaspor Kulüp Başkanı Nursal Bilir ve yönetim kurulu üyesi Erkan Saygılı da maçtan sonra Saral’ı kutlayan bir diğer isimler oldu.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

----- -----

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.