'Aksi kanıtlanana kadar!

'Aksi kanıtlanana kadar!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Yaşanan olaylar bizi etkiyemeyecek, aksine bizi daha güçlü kılacak" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Fenerbahçe Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nde sürdüren Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Kocaman, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Kocaman'ın sohbette söylediği sözler şöyle;

"Topuk Yaylası çok uzak bir yer, zor bir yol. Fakat bu kadar insanın bu kadar bir aşkla buraya gelmesi bütün Fenerbahçeliler için güzeldi. Yaşanan olumsuz olaylardan sonra hem onların hem de biraz fazlasıyla bizim ihtiyacımız vardı. Yaşananları Fenerbahçeliler'in hiçbirinin hak etmediğini düşünüyorum. Hem takımı hem de şahsım adına hepimizi son derece duygulandıran lige daha büyük umutlarla başlamamıza neden olacak, bizi ateşleyecek bir hava vardı.

Bir bombardıman vardı, ama tek yanlı bir bombardımandı. Demarolize eden bombardımandı. Günler ilerledikçe bazı sapmalar da oldu. Birkaç gündür biraz daha normale döndük. Çünkü bu soruların sorulduğunu görmeye başladık. Tek yanlı bombardıman değil; başka bir bakış açısının olduğunu gördük. Biz sahadaydık, sahada gördüklerimi anlattım.

Sahadaki oyuncularımızın hepsi A'dan Z'ye tertemiz gözüküyor. Bu yazılanlar çizilenler sahada öyle değildi. Herkes seyretti maçları.

Biraz daha rahatız. Geçen sezon imza atarken gerçeğin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardı demiştim. Gerçekleri söylemeye çalışıyoruz. Bu olayda da aynen doğanın yasası çıkacaktır. Gercekler yavaş yavaş ortaya çıkacak.

Biz haklı olduğumuzu düşünüyoruz aksi kanıtlanana kadar. Bu yaşananların saha içindeki hem organizasyonumuzu hem yüksek inancımızı hem de bunun sahaya yansımasını bir adım daha yukarı çıkaracaktır. Biz yaşananları cevabı sahada vereceğiz. Saha içinde taraftarların duygularını besleyen takım olarak sahada yer alacağız.

Hiç gerek yok. Çabuk asabı bozulan futbolcuların bozulmaması gerektiğine dair hem kendileri hem biz çalışacak. Zaten haksızsak haksızlığımız ortaya çıkacak. Adaletin vereceği karara boynumuz kıldan ince. Haklı olduğumu düşünüyoruz tüm maçları sahada kazanacağımıza inanıyorum. Dışarıdan yapay tepkilere sahada karşılık vereceğiz

Herkes maça yetişecek. Niang buraya sakat geldi. Tek sorun bu...

Ara grup çok güzel antrenmanlar yaptılar. Bu kadar sorunlar yumağı arasında bu kadar kaliteli antrenman yapmaları bence önemli şeylerden birini vaadediyor.

Yarın belirsizliği her şeyi güzelleştiriyor. Bu da hayatı daha çekici kılıyor.

Nihai hedef yüksek pas yüzdesi olan bir takım. Şampiyon olmuş bir takımız 9 puan geriden gelerek şampiyon olmuş takım. Bunun üzerine ne kadar koyacağımız benim için de merak konusu. Gidişat üzerine bir parça daha koyacağımızı gösteriyor. Çabuk hızlı oynayan isabetli pas yapan takım. Bu hedefe doğru yürüyoruz.

Gökay tecrübeli oyuncu artık. Onları artık A kadronun oyuncuları gibi düşünüyoruz. Yeni gelenlerden üçü de son derece yetenekli. Biraz Recep'i öne çıkarmak laım. 95 doğumlu gelecek adına umut vaadeden bir oyuncu olarak gözüküyor. A takımda olmak hiçbir şey esas olan A takımda kalıcı olmak. Fenerbahçenin geleceğinde maç kazandıracak ışıltıyı veriyor Recep Niyaz.

Transferle ilgili olarak bu olayların nereye çevrileceğini görelim ondan sonra...

Genç oyuncular konuşmak için çok erken, çok tazeler takım içinde nereye gireceklerini bilmiyoruz, kalitelerini gösterdiklerinde her zaman forma giyerler.

Okan ile ligili hayal kırıklığım olmadı. Berk ve Hasan'ın maç oynamaları gerekiyor. Onları da maç tecrbeleri kazanmaları için kiralık vermek arzusundayız. Okan doğru bir takıma gitti, Fenerbahçe'ye daha güçlü bir şekilde döneceğine inanıyoruz. Genç oyuncuları maç tecrübesi kazanmaları için çoğaltacağız, sonra içlerinden aşama yapanları kadroya katacağız.

Sezer ve Emenike ilk antrenmanların ardından yaşadıklarının izlerini düşürüyor gibiler. Donetsk maçıyla beraber Fenerbahçe formunun içine yerleşecekler ruhsal olarak da...

Tüm insanlar suçluluğu kanıtlanana kadar suçsuzdur. Eğer özel bir takım şeyler yoksa herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor.

Biz sahaya çıktık kazandık aksi kanıtlanana kadar bu duygumuz devam edecek. Bütün rakiplerimiz bize dirençli oynadılar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.