Alex geri dönecek mi?

Alex geri dönecek mi?
Alex de Souza, Fenerbahçe'ye geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Alex, ''Sportif direktör olacağım yönünde çıkan haberler gerçek değil'' dedi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen ve daha sonrasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçı birlikte izleyen sarı lacivertli takımın eski oyuncularından Alex de Souza ile Fabio Luciano, Mehmet Aurelio ve Can Arat ile birlikte bir sigorta şirketinin düzenlediği söyleşiye katıldı. Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Alex de Souza, Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevine geleceği yönünde çıkan haberler ile ilgili bir soruya, ''Fenerbahçe'de sportif direktör olacağım yönündeki haberler doğru değil. Geliş sebebim dostlarımı, arkadaşlarımı görmek, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini izlemek. Çıkan haberler gerçek dışı'' diye konuştu.


Jubile beklentim yok

Alex, Fenerbahçe'den ayrılmasından sonra bir jübile beklentisi olmadığını ifade ederek, "Jübileden değerli olan şeyler olduğunu düşünüyorum. 2014 Aralık ayından itibaren futbol oynamıyorum ama elbette jübile olsaydı fena olmazdı. Ama bu tarz bir beklenti ile hayatımı sürdürmüyorum'' şeklinde konuştu.

Mücadele etmek önemli

Derbi maçlara göre yorum yapmanın zor olduğunu dile getiren Alex, "Maçın genelinde, öncesinde, sonrasında değerlendirebiliriz. Başakşehir'in puan kaybetmesi ile Galatasaray açısından daha farklı bir ortama bürünmüştü. Maça başladığımızda Fenerbahçe geriye düştü ama mücadelesini bırakmadı. Geriye düşüp eksik oyuncu ile mücadele edip maçı öyle bitirmek önemliydi. Maçın geneline baktığımızda liderliğe oynayan bir Galatasaray vardı. Taraftarlara sorarsanız mücadeleden memnunlardır diye düşünüyorum'' dedi.


Ali Koç'u işaret etti

Başkan Ali Koç'a her türlü desteği verebileceklerini söyleyen Alex, "Fabio ile ben Brezilya'da 3 senedir çalışıyoruz. Önceliğimiz futbol. Sürekli aramızda yorum yapıyoruz. Şu oyuncu Fenerbahçe'ye gider diye konuşuyoruz. Bir maç izlediğimizde oyuncu performansına bakarak Fenerbahçe'ye uygun olduğunu düşünüyoruz. Ayrıldığımızdan bu yana kulübe çok yakın olamadık. Eski başkanımız Aziz Yıldırım bizden isteseydi yardımcı olurduk. Şimdi Ali Koç isterse ona bütün desteği sunacağımızı söyleyebilirim. Ama şu an Fenerbahçe adına futbolcu izleme durumumuz yok. Bu görevi yapan kişiler hala Fenerbahçe'de görevdeler'' ifadelerini kullandı.

Rahatsızlık duymam

"Yeniden doğsan tüm kariyerini Fenerbahçe'de geçirmek ister miydin" şeklindeki soruya Alex, "Kariyerimdeki hiçbir şeyden rahatsızlık duymadım. Başından sonuna kadar burada olmam gerekiyordu sanırım ama fırsat olsaydı neden olmasın'' yanıtını verdi. Brezilyalı yıldız futbolcu, Galatasaray ya da Beşiktaş'tan teknik direktörlük teklifi gelmesi durumunda cevabının olumsuz olacağını da söylerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.