Ali Koç Fenerbahçe'nin borcunu açıkladı

Ali Koç Fenerbahçe'nin borcunu açıkladı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de yayınlanan programda Fenerbahçe camiasına seslendi
Ali Koç'un açıklamalarının satır başları;

Geldiğimiz noktada Fenerbahçe camiası değişim istiyordu. En büyük transferimiz de felsefe değişikliği oldu. Fenerbahçe'nin bu felsefe değişikliğini ihtiyacı vardı. Nasıl sayarsanız sayın baştan aşağı bir felsefe değişikliğinden bahsediyoruz.

'İLK GELDİĞİM GÜN BANKA HESAPLARIMIZDA BİR KURUŞ YOKTU'
İlk geldiğimiz gün gördük ki, banka hesaplarımızda bir kuruş yoktu. Bankalar, faktoring şirketleri kapımıza gelmeye başladılar. Toz pembe bir tablo beklemiyorduk ama bu kadar kötüsünü de beklemiyorduk.

Camiamızın bize ses verdiğini, beklentileri fazlasıyla karşıladıklarını görüyoruz. Sizlere layık olmaya çalışacağız.

Biz kimseyle hesaplaşmak için buraya gelmedik. Ama içinde bulunduğumuz durumu herkesin hakkı var.

BORÇ AÇIKLAMASI
Fenerbahçe'nin 31 Mayıs 2018 tarihi itibariyle toplam borcu 3.2 milyar TL. 621 milyon Euro. Bu borçların 2.2 milyarı kısa vadeli. 1 yıl içinde ödenmesi gerekiyor. Borçların 1 milyar TL'si uzun vadeli.Bir önceki yönetimimiz 400 milyon Euro borcumuz olduğunu söylüyordu. 621 milyon Euro ile aradaki fark %54... 

Fenerbahçe'nin 2023 yılına kadar olan 1.4 milyar TL'lik birçok geliri temlik olarak verilmiş ve bu 1.4 milyar TL kasamıza giremeden borçlara gidecek.Neredeyse bütün gayrimenkullerimiz bankalara ipotek verilmiş. Toplamda 1.4 milyar TL'lik ipotek edilmiş gayrimenkullerimiz.

181 MİLYON EURO ZARAR
Formada şortta, çorapta, göğüste ana sponsorluk yok, sırtta da 3 yıl önce almışız ve harcamışız. Çok daha uzun vadeli, kazan-kazan ilişkileri üzerine sponsorluk inşa etmek istiyoruz.

Fenerbahçe transferde 13 yılda 181 milyon euro zarar etti

FEYENOORD MAÇI
Feyenoord maçında tatsız bir olay yaşandı. Bir taraftar grubunun, öğrenci tribününü tehdit ettiğini öğrendik. Bizim stadımızda nasıl davranılacağı konusuna çok önem veriyorum. Bu kesinlikle devam etmeyecek. Gerekirse tüm Fenerbahçe camiasını karşılarında bulacaklardır.

TRANSFER AÇIKLAMASI
Türk futbolunda transfer yatırımları "Bu sene şampiyon olayım, sonrasına bakarız" şeklinde. Bundan çıkan Beşiktaş oldu. Oyuncu satışında iyi işler yapıyorlar.

Bana kızıyorlar transfer yapmıyoruz diye. Transfer yap, transfer yap diye. Medyaya da kızıyorum, insanları doğru bilgilendirmiyorlar.

U-21'İ BEKLEDİĞİMİZDEN İYİ BULDUK
Altyapı konusunda düşüncelerimi biliyorsunuz. Mevcut imkanlarımız yeterli değil. Altyapı olmazsa olmazımız. Uzun vadede meyve veren bir konu. 5-6 sahadan oluşan bir akademiyi önümüzdeki yıl hayata geçirmek istiyoruz. U-21'i beklediğimizden iyi bulduk.

Scouting dönüşü en yüksek yatırım. Oyuncuları altyapımızdan yetiştirmeli, yetiştiremediklerimizi de Berke gibi, Ferdi gibi, Barış gibi, scouting ile kadromuza katmalıyız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.