ALKIŞLAR SUBAŞISPOR’A: 1-1

ALKIŞLAR SUBAŞISPOR’A: 1-1
Amatör 2.Küme 3.Grupta zirve mücadelesi veren Subaşıspor, 1.Amatör Kümeyi garantilemek için çıktığı maçta ezeli rakibi Gökçelispor’la 1-1 berabere kalarak bitime iki hafta kala hedefine ulaştı.
 Çatalca Stadı’nda oynanan maç baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu. Subaşı 1-0 öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı. Gökçeali 1-0 mağlupken bir penaltı atışından yararlanamadı. İlk yarıda karşılıklı atılan goller maçın  da skoru oldu. Üçüncülük şansı pamuk ipliğine bağlı olan Gökçeali bu sonuçla klasman yarışının dışında kalırken Subaşı da ilk üç kontenjanından 1.Amatör Kümeye yükselmeye hak kazandı. 
Maça Subaşı hızlı başlayan taraf oldu. Sağlı sollu ataklarla rakibinin üzerine giden yeşil beyazlılar henüz 7. dakikada Çağatay’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Gökçealispor silkinerek toparlandı. Yediği golle adeta kamçılanan siyah beyazlılar bu kez beraberlik golü için rakibinin üzerine yüklenmeye başladı. 30. dakikada kazanılan penaltı atışından Orkun yararlanamayınca siyah beyazlılar beraberlik fırsatından yararlanamadı. Moral bozukluğuna rağmen beraberlik golü için inatçı bir oyun ortaya koyan Gökçealispor 34. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Erdem’in arka direkte kayarak yaptığı gol vuruşuyla beraberliği sağladı: 1-1. Bu golden sonra maça büyük bir heyecan geldi. İlk ayrının son bölümlerinde ise Subaşı fırtınası esti. Bütün hatlarıyla galibiyet golü için yüklenen yeşil beyazlılarda Ali Gürdal’ın sağ çizgiye yakın bir bölgeden yaptığı ortayı arka direkte tamamlayarak filelere gönderen isim ilk golün sahibi Çağatay oldu. Ancak bu gol yan hakemin uyarısıyla orta hakem Gökhan Keskin tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Golün ortasını yapan Ali Gürdal ise topu çizgiden çevirerek orta yaptığını, sıfırdan çevirdiğini belirterek uzun süre itirazlarını sürdürünce sarı kartı yedi. 
İlk yarının son bölümlerindeki Subaşı baskısı gol getirmeyince iki takım da soyunma odasına karşılıklı gollerle 1-1 beraberlikle gitmek zorunda kaldı. 
Maçın ikinci yarısında iki takım ilk yarıya oranla daha temkinli ve kontrollü bir oyun tercih etti. İkinci yarıdaki ilk tehlike 57. dakikada Gökçeali’den geldi. Cezasahası dışında topla buluşan Onur’un sert ve düzgün vuruşu kaleciyi de geçmesine rağmen az farkla auta çıkınca Subaşı derin bir oh çekti. Kalan sürede karşılıklı ataklar başka gol getirmeyince ilk yarıdaki maçta golsüz berabere kalan iki Çatalca temsilcisi rövanşta da karşılıklı gollerle yenişemeyerek puanları paylaştı. Subaşı bu sonuçla 1.Amatör Kümeye çıkmayı garantilerken Gökçeali’nin matematiksel olarak ilk üç şansı tamamen ortadan kalktı. Her iki takım da ortaya diri bir futbol ortaya koyarken 90 dakika sonunda kazanan taraf kuşkusuz maçı izlemeye gelen futbolseverler oldu. 

Stat: Çatalca
Gökçealispor: Rıdvan, Ersan, Orkun, Özcan, Erhan, Onur, Mehmet, Enes, Erdem, Şükrü, Ümit
Yedekler: Eren, Sergen, Oğuzhan, Bahadır
Subaşıspor: Güray, Halil, Ade, Engin, Cenker, Hilmi, Ali Gürdal, Aydın, Çağatay, Abdullah, Korhan
Yedekler: Feridun, Çağlar
Kaçan penaltı: 30’Orkun (Gökçeali)
Goller: 7’Çağatay (Subaşı), 34’Erdem (Gökçeali)
Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.