Arının temizlenin öyle gelin

Arının temizlenin öyle gelin
Kimse, “BEŞİKTAŞK” dediğimiz için herşeyi mübah göreceğimizi beklemesin.Beşiktaşlı da olsa, zanlılara ne “Büyük” diye bağırırız ne de “Yanındayız” diye destek veririz. Kupa ya da puan için birileriyle anlaşılmışsa o kupaya saygı duymayacağız, sevinmeyeceğ

Maçların nasıl parayla satın alındığını, “ille de başarı” diyenlerin hayatımızın biricik sevdasını nasıl istismar ettiğini öğreniyoruz. Artık, “Futbolda temizlik hareketi” başlatıyoruz.

BEŞİKTAŞ’ın önde gelen taraftar grubu, “Çarşı” futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma ile ilgili bir açıklama yaptı ve “Temiz Futbol Hareketi” kampanyası başlattı. Grubun internet sitesinin açılış sayfasına konulan açıklamada, mahkemenin kararını vereceği son güne kadar bu olayda ismi geçen Beşiktaşlıların kendileri için masum olduğu belirtilerek, “Onlara ön yargı ile bakmayacağız. Ancak diğerlerinin yaptığı gibi arkalarından peşi sıra gitmeyi de reddetmeliyiz” denildi.

Biricik sevdamızı istismar ettiler

Açıklamada Türk futbolunun büyük bir sınavdan geçtiği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi: - Kaybettiğimiz, üzüntüden kahrolduğumuz maçların nasıl parayla satın alındığını, nasıl “İlle de başarı” diyenlerin hayatımızın sevdasını istismar ettiğini öğreniyoruz. Sevdalandığımız renklerin süregelen soruşturmanın sadece mağduru değil, zanlısı da olabileceğini öğreniveriyoruz.

Diğerleri gibi peşlerinden gitmeyiz

Mahkemenin karar vereceği güne kadar adı geçen Beşiktaşlılar bizim için masumdur. Ama diğerlerinin yaptığı gibi arkalarından gitmeyi de reddetmeliyiz. Acı da olsa doğrusu budur. Artık ‘o’ Beşiktaşlılar bizden olduğunu kanıtlamak zorundadır. Yıllardır (bilmeden) yaşadığımız düş kırıklığını Kayseri’de yaşayan ‘Boz Baykuşlar’ ile empati kurmadan gerçeğin peşinde koşamayız.

Şikeci ve düzenbazların takımı

Şimdi iki takım var. Biri namuslu ve dürüst olanların, diğeri şikeci, düzenbaz ve hile ile çıkar peşinde koşanların takımı. Biz Beşiktaşlılar ilkini temsil ediyoruz. Onun içindir ki, masum olduğuna sonuna kadar inanacağımız ‘zanlı’ Beşiktaşlılarla aramıza mesafe koymalıyız. Masumiyetlerini kanıtlayıncaya kadar ne ‘Büyük’ diye bağırırız  ne de ‘Yanındayız’ diye destek veririz.

İddialar doğruysa utanmasını biliriz

Eğer ki ortada Beşiktaşımızı zan altında bırakacak bir iddia varsa biz utanacağız. Eğer ki puan ya da kupa için anlaşılmışsa o kupaya saygı duymayacağız. Eğer ki bir kişi bile vaatle Beşiktaş’a karşı yeterince  koşmamışsa biz sevinemeyeceğiz. Kimse ‘Beşiktaşk’ dediğimiz için her şeyi mübah göreceğimizi beklemesin. Biz sevdiğimiz renklerin sevdalısıyız, belalısı olmayacağız.

Var mısınız temiz futbola

Diyoruz ki, arının... Temizlenin... Masumiyetinizi sadece yargıya değil bizlere de kanıtlayın. Ama siz de arınıncaya, temizleninceye ve masumiyetinizi kanıtlayıncaya kadar Beşiktaş’la aranıza mesafe koyun. Beşiktaş’a yapılacak en büyük iyilik budur. Tarihi bir fırsat elimizdedir. Adını dürüstlüğü ile bizleri ‘şerefli ikinciliklerle’ onurlandıran efsanevi başkanımızın diliyle adlandıralım. “Futbol’da temizlik hareketi”ni biz Beşiktaşlılar başlatalım. Formalarımıza, atkılarımıza bir siyah kurdela bağlayalım. O kurdela sahibi olan bizler ‘Futbolda Temizlik Hareketi’nin erleriyiz. Ey diğer renklere gönül verenler... Bu yazıdaki bütün Beşiktaş sözcüklerinin yerine kendi takımınızı, siyah beyaz yerine kendi renklerinizi yazın. Var mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.