B.ÇEKMECE’YE YAZIK OLDU: 2-3

B.ÇEKMECE’YE YAZIK OLDU: 2-3
TFF 3.Lige yükselme final maçında B.Çekmece ile Karagümrük karşı karşıya geldi. Maltepe Stadı’nda oynanan maça iki takım da kontrollü başladı.

Büyük bir seyirci desteğini arkasına alarak mücadeleye başlayan Karagümrükspor ilk dakikalarda rakibinin üzerine gelmeye çalışsa da istediği geniş alanları bulamadı. B.Çekmecespor ortasaha ve defans bloğunu birbirine yakın oynatarak önce rakibe pozisyon vermeme ardından da blokları ileriye kaydırarak rakibin vereceği boşlukları değerlendirerek gole gitmeye çalıştı. Karagümrük ilk yarı boyunca golü düşünen taraf olmasına rağmen üçüncü bölgede istediği etkinliği gösteremeyince soyunma odasına da pozisyon giremeden dönmek zorunda kaldı. İlk yarıda diri bir görüntü çizen B.Çekmecespor zaman zaman geliştirdiği kontrataklarda istediği alanları bulamayınca kör dövüşüne sahne olan ilk 45 dakikada iki takım da soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında daha fazla risk alan ve rakibinin üzerine daha fazla giden bir Karagümrükspor izledik. İkinci yarının başlamasıyla birlikte taraftarın da büyük desteğini arkasına alan kırmızı siyahlılar yüklendikçe yüklendi. Bu bölümde baskı altında hata yapmaya başlayan B.Çekmece savunması ortasahadan da yeterli destek gelmeyince Karagümrük ataklarını karşılamakta zorlandı. Mustafa’nın golüyle 1-0 öne geçen Karagümrükspor istediği skoru da aldıktan sonra ikinci gol için yüklenmeye devam etti. Savunmaya dönmekte sıkıntı yaşayan Karagümrükspor’un başlattığı akınlar dönüşte de B.Çekmece kontrataklarına dönüşmeye başladı. Nitekim 75. dakikada Emre cezasahasına girerken düzgün bir vuruşla maça denge gelmesini sağladı: 1-1. Bu gol maçtaki temponun da iyice artmasına neden oldu. Karagümrük galibiyet golü için yeniden yüklenmeye başladı. Cezaalanı içinde savunmanın kademe hatasından yararlanan Eray altıpas üzerinden zorlanmadan durumu 2-1 yaptı. Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra ayağına gelen büyük fırsatı değerlendiremeyen Karagümrükspor herkesin gol diye kalktığı pozisyonda 3-1’i yakalayamadı. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra 86. dakikada cezaalanı içinde Onur’a yapılan hareketi maçın hakemi penaltı olarak değerlendirdi. Atışın başına gelen Çağrı düzgün bir vuruşla skoru 2-2 yaptı. Herkes maçın bu skorla biteceğini ve uzatmalara gideceğini beklerken B.Çekmece defansında zincirleme yaşanan hatalar sonrasında topla son buluşan Oguzhan Karagümrük adına durumu 3-2’ye getirerek maçın skorunu ilan etti. Bu golün santrasının hemen ardından maçın hakemi son düdüğünü çalarak ‘Karagümrükspor  3.Lig’de dedi. Maçın ardından Karagümrük taraftarları şampiyonluk şarkıları söylerken sahada da futbolcular ve kulüp başkanı Yaşar Ecim de şampiyonluk turu attı. Kırmızı siyahlılara şampiyonluk kupasını da maçtan  sonra İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu verdi.

 

Stat: Maltepe

B.Çekmecespor: İlke, Hasan, Ufuk, Abdullah, Kemal Emre, Orhan Kalafat, Emre, Yunus Emre, Onur, Canberk, Çağrı

Yedekler: Erdi, Semih, Mustafa, Fatih, İsa, Soner

Karagümrükspor: Ahmet Murat, Erkan, Alperen Hamza, Turgay, Hakan, Eser, Mustafa Kurtay (Oğuzhan), Sinan, Abdullah, Turgut, Eray

Yedekler: Özer, Oğuzhan, Umut, Hayrullah, Emre, Burak, Bilal

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.