Bucaspor şokta!..

Bucaspor şokta!..
"Mağdur" konumundaki Bucaspor'da büyük şaşkınlık yaşanıyor

 Türkiye gündemine bomba gibi düşen "Şike Operasyonu"nda şu ana kadar hiçbir Ege kulübünün olayların kirli kısmıyla bağlantılı çıkmaması yüreklere su serperken, "mağdur" konumundaki Bucaspor'da büyük şaşkınlık yaşanıyor. Süper Lig'e çıktığı ilk sezonda küme düşen Fırtına'nın 30. haftada İzmir'de Sarı Kanaryalar'a 5-3 yenildiği maçtan önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Musa Aydın ve bazı yabancı futbolcularla para karşılığında anlaştığı iddiası Başkan Şeref Üstündağ ve kurmayları şoke etti.

Başkan Üstündağ, "Aklımızın ucundan bile geçmeyecek gelişmeleri, iddiaları büyük şaşkınlıkla izliyorum. Fenerbahçe'ye 5-3 yenildiğimiz maçtan hafızamda kalan tek rahatsız edici olay, hakem Bünyamin Gezer'in 59. dakikada aleyhimize çaldığı yanlış penaltı. Gökhan Gönül'ün yakın mesafeden ortasında Ediz'in eline çarpan topun penaltı olmadığını tüm Türkiye bir hafta bas bas bağırdı. Musa Aydın veya yabancılarla ilgili bir şey diyemem. O maçta Fenerbahçe karşısında 3-1 öne geçtik, ilk golümüzü de şikeyle suçlanan Musa Aydın attı. Bu konularla ilgili yorum yapmak mümkün değil" dedi.

Bucaspor İdari Menajeri Murat Dizdar ise çarpıcı şeyler söyledi. Dizdar, "Şike olayına takımımızdan karışan varsa, Allah'ından bulsun. Türkiye'de futbolla ilgilenen herkes, Bucaspor'un 2010-11 sezonunda resmen harcandığını adı gibi biliyor. Biz yere düştük, daha "imdat' bile diyemeden ikinci, üçüncü tekmeyi yedik. Gücümüz de yoktu. 5-3'lük Fenerbahçe maçını bu iddialara göre yorumlamak zor. Kaleci Londak kötü goller yedi. Soran arkadaşlar oldu, "O kadar kötü kaleci ki, rol bile yapamaz' dedim. Zaten o maçta oynayan yabancılardan diğer üçü (Leko-Mendy-Jebrin) iyiydi" diye konuştu. Musa Aydın, sezon sonunda Buca'dan Antalyaspor'a transfer oldu.

O MAÇTA NELER YAŞANDI Şike Operasyonu'nun flaş maddesi haline gelen 5-3'lük Buca-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul temsilcisine şampiyonluk yolunu açtı. Trabzonspor'un 22 Nisan Cuma günü Eskişehir'le 0-0 berabere kalmasının ardından F.Bahçe, 24 Nisan'da Bucaspor'u yenip averajla liderliği ele geçirdi. Bucaspor, Musa Aydın'ın 15. dakikadaki golüyle öne geçti, 17. dakikada Emre 30 metreden Londak'ı avlayıp durumu 1-1 yaptı. Bucalı Abdülkadir 38 ve 53. dakikalarda iki golle skoru 3-1 yaptı. Tüm Fenerbahçelilerin umudu tükenmişken, 59. dakikada tartışmalı penaltıyla Alex farkı bire indirdi. Alex'in 62. dakikada skoru eşitlediği randevuda Güiza'nin 71, Andre Santos'un 89. dakikalardaki golleri 5-3'lük skorla Fenerbahçe'yi liderliğe çıkardı.

İDMANA 36 KİŞİ ÇIKTI Bucaspor, 2011-12 sezonun hazırlıklarına Kaynaklar'da başladı. Süper Lig'den düşen kadroyu büyük ölçüde yenileyen sarı-lacivertliler ilk idmanını 36 kişiyle yaptı. Fırtına'da İzmirsporlu Erşan ile Almanya'da amatör kümede gol kralı olduğu bildirilen Ümit denenmeye çıktı. Jebrin ile Altay'dan geri alınacak Ergun'un takıma sonradan katılacağı bildirildi. Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, 38 kişilik kadroyu 13 Temmuz'da başlayacak Nevşehir kampı öncesi 30'a düşüreceğini söyledi. Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi durumunda yeniden Süper Lig'e alınması gündeme gelebilecek Fırtına'da Başkan Şeref Üstündağ, "Takımımızı Bank Asya 1. Ligi'ne göre kurduk. Öyle bir karara, ancak çıktıktan sonra tepki verebiliriz" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.