Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu! Beşiktaş iddiası...

Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu! Beşiktaş iddiası...
Lille ile sözleşmesi sona erecek olan Burak Yılmaz'dan son dakika kararı. Tecrübeli golcünün Beşiktaş'la anlaştığı iddia edilmişti ama yeni adresi büyük şaşkınlık yarattı. İşte ayrıntılar...

Fransa'da geçtiğimiz sezon Lille ile şampiyonluk sevinci yaşayan Burak Yılmaz'ın sözleşmesi sona erdi. Tecrübeli golcü şuan boşta ve gelen teklifleri değerlendiriyor. Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'la anlaşmaya yakın olduğu iddia edilmişti fakat transferde sürpriz bir gelişme yaşandı. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

BU YIL İŞLER İSTEDİĞİ GİBİ GİTMEDİ

Beşiktaş'tan ayrılarak Lille'e transfer olan Burak Yılmaz, 2020-2021 sezonunda rüyayı gerçeğe dönüştüren Lille takımını en önemli parçalarından biriydi. Lille, 2020-2021 sezonunda ligi domine eden PSG'nin önünde şampiyonluğa ulaştı. Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.

Burak Yılmaz 28 maçta attığı 16 gol ve yaptığı 5 asistle şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Fakat bu sezon işler Burak Yılmaz'ın istediği gibi gitmedi. Tecrübeli futbolcu Galtier'in takımdan ayrılmasıyla birlikte eski performansını yakalayamadı. Burak Yılmaz bu sezon Lille formasıyla 40 maçta sadece 7 gol atabilirken 5 asist yapma başarısı gösterdi.

Geçtiğimiz sezonu PSG'nin önünde şampiyon olarak tamamlayan Lille takmı ise bu sezon Fransa Ligue 1'de 55 puan toplarken ligi 10. sırada tamamladı.

BURAK YILMAZ'DAN VEDA

Lille ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan Burak Yılmaz kulübe ve arkadaşlarına veda etti. Burak Yılmaz, yaptığı paylaşımda, "Yarın Lille'deki son maçım. Harika iki yıl geçirerek harika iki kupa kazandık. Her şey için teşekkür ederim. Sizleri unutmayacağım" dedi.

Lille'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da tecrübeli golcüye teşekkür edildi. Kulüpten yapılan paylaşımda, "72 maç, 25 gol ve 2 şampiyonluk yaşayan Kral Burak, LOSC'den ayrıldı. Bunun için ve diğer her şey için teşekkürler kral" ifadelerine yer verilmişti.

BEŞİKTAŞ İDDİASI

Lille ile yollarını ayıran Burak Yılmaz2ın Beşiktaş'la anlaştığı iddia edildi. Ajansspor'un haberine göre yeni sezon önce kiralık sözleşmesi biten Michy Batshuayi ile devam edilmezken, sözleşmeleri sona eren diğer forvet oyuncuları Cyle Larin ve Güven Yalçın ile de henüz yeni sözleşme imzalanmadı. Bu doğrultuda önceliği forvet transferine veren Beşiktaş'ta, asbaşkan Emre Kocadağ, Fransa'ya veda eden Burak Yılmaz ile görüşerek her konuda anlaştı.

Yapılan görüşme de Burak Yılmaz para konusunu hiç gündeme getirmeyip, "Ben Beşiktaş kongre üyesiyim artık futbolumun sonuna geldim. İsterseniz seve seve gelirim para konuşmam" dediği öğrenildi.

Kocadağ, Burak ile görüşmesini başkan Ahmet Nur Çebi'ye iletirken golcü oyuncu için kararı teknik direktör İsmael'in vermesi görüşüne varıldı. Fransız teknik adamın Burak'ı istemesi halinde transfer gerçekleştirilecek. Başkan Çebi'nin hocanın istemesi halinde tecrübeli golcüye sıcak baktığı ve takımdaki gençlere de ağabeylik yapacağını düşündüğü öğrenildi.

İKİ KEZ GOL KRALI OLUP 14 KUPA KAZANDI

Kral lakaplı 36 yaşındaki futbolcu Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda 33 gol ve 2012-2013 sezonunda 24 golle gol krallığı yarışının zirvesinde yer almıştı.

Son olarak Ligue 1'de geçen sezon Lille formasıyla şampiyonluk kupasını kaldıran Burak Yılmaz, kariyeri boyunca 14 kupa kazandı. Galatasaray ile 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan milli futbolcu, sarı kırmızılı formayla, 3'e Türkiye ve Süper kupa şampiyonlukları da kazandı.

Burak, Beşiktaş ve Trabzonspor'da oynadığı dönemde ise her iki takımla da 1'e kupa ve süper kupa şampiyonluğu yaşadı. Golcü futbolcu ayrıca Lille ile bir kez Fransa Süper Kupası'nın sahibi oldu.

 FRANSA'DAN BURAK YILMAZ İDDİASI: REİMS İLE GÖRÜŞÜYOR

Beşiktaş'la anlaştığı iddia edilen Burak Yılmaz için bir iddia da Fransa'dan geldi. Fransız gazeteci Fabrice Hawkins'in haberine göre Burak Yılmaz, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Stade de Reims ile görüşme halinde. Habere göre taraflar iki yıllık ve kontrat üzerinde görüşmelerini sürdürüyor. Burak Yılmaz'ın Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden transfer teklifi aldığı fakat kariyerine Fransa'da devam etmek istediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.