Büyükçekmece, Körfez’de kayıp: 0-1

Büyükçekmece, Körfez’de kayıp: 0-1
BAL, Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Büyükçekmece Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Grup Lideri Kocaelispor’a 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

İsmetpaşa Stadının dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya oldukça iyi başlayan ve rakip takım ile kafa kafaya mücadele eden Büyükçekmece Belediyespor, istediği golü bulamayınca sıkıntı yaşadı. İlk yarı karşılıklı ataklar şeklinde geçti ve gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya galibiyet için çıkan Büyükçekmece Belediyespor, istediğini yapamadı. 56. dakikada Eren Ahmet Balkan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra sahada eksilen ve rakibinin ataklarına maruz kalan Büyükçekmece Belediyespor, 71. dakikada Burak Özbakır’ın golüne mani olamadı 1-0. geriye kalan bölümlerde Büyükçekmece Belediyespor’un çabaları skoru değiştirmeye yetmedi ve sahadan 1-0 yenik ayrılarak şampiyonluk umutlarını yitirmiş oldu.

Kaleci Kılıçarslan, devleşti

İlk yarı boyunca organize olmakta sıkıntı yaşayan Kocaelispor, adeta öldü öldü dirildi. İlk dakikalardan itibaren Kocaelispor kalesine yüklenen Büyükçekmece Belediyespor, ilk 45 dakika boyunca dört tane yüzde yüzlük gol pozisyona girdi. Kaleci Kılıçarslan tecrübesi ile kalesinde devleşerek bu pozisyonlara gol izni vermedi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Sinan oyuna girdi. İleri uca hareketlilik getiren Sinan, Büyükçekmece Belediyespor defansını zor durumda bıraktı. Açtığı koridordan yararlanan Burak Özbakır, Burak Süleyman’ın pasını değerlendirdi ve Kocaelispor 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından gelişen Büyükçekmece Belediyespor atağında Kadir Gezer, Kılıçarslan’ı da geçen topu çizgiden çıkarttı.

Seyirci Rekoru kırıldı

İsmetpaşa ve Kocaeli kenti yine tarihi günlerinden birini yaşadı. İsmetpaşa’da ilk kez amatör bir maçı 20.745 biletli kişi maçı izledi ve rekor kırıldı. İzmit’ten stada gidenler ve dönenler saatlerce yolda kaldı. Trafik kilitlendi. Kent adeta Yeşil Siyaha büründü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.