Çarşı'nın ruhu aklanana kadar kupayı iade etti

Çarşı'nın ruhu aklanana kadar kupayı iade etti
Beşiktaş Kulübü, futbolda şike iddiaları kapsamında siyah-beyazlı kulübün futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve futbol takımının teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun tutuklanması üzerine bahsi geçen İstabul Büyükşehir Belediyespor ile oynanılan finalde k

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, takım olarak aklandıktan sonra kupanın geri alınacağı ifade edildi.

ADALI, HAVUTÇU VE İBRAHİM AKIN TUTUKLANDI 

Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun gözaltına alınmasıyla, tutuklanması arasındaki geçen süreç içerisinde siyah-beyazlıların efsane taraftar grubu "Çarşı" internet üzerinden yaptığı açıklamayla, Beşiktaş'ın şike soruşturmasında isminin geçmesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını ve adı geçenlerin aklanana kadar camiadan uzak durmalarını istedi. Tüm bu gelişmelerin ardından Bugün öğle saatlerinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, ikinci başkan Metin Keçeli ve genel sekreter Fahrettin Curoğlu ile birlikte Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı İstinye'deki federasyon binasında ziyaret etti. Demirören, beraberinde getirdikleri Türkiye Kupası'nı Federasyon'a iade etmek istediklerini Aydınlar'a iletti. Aydınlar'ın da bu isteğe olumlu yanıt verdiği ve kulübün aklandıktan sonra kupayı geri alacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keçeli, kupayı aklandıktan sonra geri alacaklarını söyledi.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası Finali'yle ilgili şike iddiaları çürütülene kadar kazanılan kupayı iade etme kararı aldı.

"SÜREÇ TAMAMLANINCA KUPAMIZI ALIRIZ"

Yıldırım Demirören konuyla ilgili yaptığı açıklamada "TFF Başkanı Aydınlar'a Türkiye Kupası'nı iade etmek istediğimizi söyledik. Kupayı iade isteğimize Aydınlar da olumlu yanıt verdi. Bu süreç tamamlanıp, arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız. Arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Arkadaşlarımız bu olaya karıştıysa gereğini yaparız. Tayfur Havutçu'nun durumunu ise 1 haftalık hukuki süreç sonunda değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

31 TEMMUZ'DAKİ SÜPER KUPA FİNALİ NE OLACAK

Beşiktaş'ta kupanın iade edilmesiyle başlayan bu süreçte 31 Temmuz'da Erzurum'da Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinin de ne olacağı da tartışma konusu oldu.

Kulübe yakın çevrelerin  "Madem kupayı iade ettik Süper Kupa Finali'ne de çıkmayalım" dediği öğrenildi.


'ÇARŞI' TOPLANACAK

Kupanın iade edilmesi kararından kısa süre önce bir açıklama yapan "Çarşı" grubu da Cumartesi günü saat 18:00'de Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda toplanacağını duyurdu.

"Çarşı", kulübün içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve ortak karar almak için tüm grup üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Beşiktaşlıları davet etti.

AYSAL TEBRİK ETTİ

Ayrıca siyah-beyazlıların ezeli rakibi Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal da Yıldırım Demirören'i aldığı karardan dolayı tebrik etti.

KUPA ERDOĞAN DEMİRÖREN'E GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Bilindiği gibi 11 Mayıs 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye Kupası finalinde, siyah-beyazlı ekip normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçta penaltı atışları sonucu rakibini 6-5 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiröen, o maçı babası Erdoğan Demirören'in rahatsızlığı nedeniyle izleyememiş ve aceleyle hasteneye gitmişti. Siyah-beyazlı futbolcular İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u devirerek kazandıkları kupayı, moral olması amacıyla Erdoğan Demirören'in yanına götürmüştü.

KUPA İADE KARARINA İLK TEPKİLER

Bu gelişmelerin ardından spor yazarlarına

Beşiktaş'ın kupayı iade etme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fenerbahçe şampiyonluk kupasını iade etmeli mi?
31 Temmuz'da Erzurum'da oynanacak olan Süper Kupa finali ne olur?  sorularını sorduk.

İşte verdikleri cevaplar;

ALTAN TANRIKULU (Hürriyet Gazetesi)

-Öncelikle beni şaşırtan bir karar. Bir gün önce farklı, bir gün sonra farklı kararlar alan bir yönetim var. Tıpkı Galatasaray da olduğu gibi. Aslında bu futbol tarihimizin en büyük şokun karşısında kulüp ayırmaksızın şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin yerinde Galatasaray olsaydı Galatasaray gibi Beşiktaş'ın yerinde Galatasaray olsa Beşiktaş gibi davranabilirdi. Şu günler birlik olma zamanı ve iddiaların tamamının gerçek olmamasını dileme zamanı. -Ben olsam böyle bır hareket yapmazdım. Zaten yürütülen bir soruşturma var. Türk adeletinin vereceği kararlara ve TFF'nin buna göre takınacağı tavra uymak yakışır bütün kulüplere.


-Bence oynanmalı ya da bu olayların netleşme zamanına kadar final tamamen kaldırılmalı 3 yılsa 3  yıl, 5 yılsa 5 yıl....

LEVENT TÜZEMEN (Sabah Gazetesi)

-Bu bir yönetim tercidir. Bu karar beni çok şaşırttı. Eğer bir sıkıntı yoksa neden kupayı iade ediyorlar? Bu nezaket gibi düşünülüyor ama bu tutum kafalarda soru işareti bırakmasına neden oluyor.

-Bence öncelikle hukuka saygı gösterilmeli ve ondan sonra hareket edilmeli. Fenerebahçe'nin kupayı iade etmesi için bir nedeni yok. Çünkü soruşturma devam ediyor. Eğer soruşturma sonunda sıkıntılı bır durum oluşursa TFF zaten Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu iptal eder.

-Bunun kararı tamamen Türkiye Futbol Federasyonu'ndadır. Keza federasyon da oynanacak dedi. Mehmet Ali Aydınlar'ın bir takım yorumlarına tanık oluyoruz. Sürekli değişiklikler oluyor. Aydınlar'ın da dediği gibi bu karar gerekli belgeler temin edildiğinde verilecek.

GÖKMEN ÖZDENAK (Kanaltürk Telegol Programı yorumcusu)

- Çok olumlu bir davranış.  Burada hala Fenerbahçe'nin zorlamasına anlam veremiyorum. Umarım Beşiktaş'ın verdiği kararlar Fenerbahçe'ye örnek olur.

- Fenebahçe kupayı iade etmeli zaten etmezse TFF'nin alacak gibi görünüyor. Türk futbol tarihine emek veren bir kulüp olan Fenerbahçe kupayı vermek zorundadır. Aynı erdemliliği Fenerbahçe'den de bekliyorum. Bu davranış federasyonun da işini kolaylaştırır.

-Türkiye Futbol Federasyonu'nun karar vermek için öyle kısıtlı zamanı var ki. Umarım bu kaosu ortadan kaldıracak bir karar verilir.

Kesinlikle TFF'nin bir ekip oluşturup UEFA'ya "Biz bu pisliği temizlemek istiyoruz ve temizlenene kadar da UEFA'ya katılmak istemiyoruz." demeli. Bu tutum Türkler'in onurunu kurtarır.  Bu kararla beraber TFF'nin kesinlikle itibarı artar.

ORHAN CAN (hurriyet.com.tr)

-Beşiktaş’ın kupayı, aklanana kadar iade etmesini son derece centilmence bir hareket olarak karşılıyorum. Madem ortada bu kadar iddia var. Beşiktaş'ın bu davranışı, başkalarına da örnek olmalıdır

-Fenerbahçe de kupasını iade etmelidir

-Fakat, bu şartlar altında da Beşiktaş – Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finali ertelenmelidir. Kesinlikle oynanmamalıdır..

Beşiktaş da Fenerbahçe de Avrupa kupalarına gitmelidir.. Çünkü ortada ispat edilmiş bir şey yoktur.. Devam eden bir süreç vardır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.