ÇATALCA’DA BİRLİK SESLERİ

ÇATALCA’DA BİRLİK SESLERİ
Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği geniş katılımlı bir toplantı yaparak sorunları masaya yatırdı. Çatalca’da faaliyet gösteren 1.Amatör Küme ve 2.Amatör Küme ekiplerinden de büyük ölçüde katılım gösterdiği toplantıda kulüpler adeta kan ağl

Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gökçe de kulüpleri can kulağıyla dinledi, bol bol not tuttu.
Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gökçe, toplantının açılış konuşmasını yaparak bugüne kadar önemli işlerin altına imza attıklarını, ancak ulaşım ve malzeme konusunda gerek Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’dan, gerekse de Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’dan aldıkları sözlerin yerine gelmediğini, gerekirse yeniden toplanarak ikinci ziyaretlerin gerçekleştirileceğini söyledi. Spor kulüplerinin nefes alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını, gerekli adımları atacaklarını kaydeden Gökçe, Çatalca, Silivri, B.Çekmece, Avcılar ve Esenyurt takımlarından oluşan İstanbul 3.Bölgesinin üvey evlat muamelesi gördüğünü, bu düşünceyi yıkmak için mücadelelerini elele vererek sürdürmek zorunda olduklarını kaydetti.

Gökçe toplantının açılış konuşmasını yaparak şöyle dedi “Bugüne kadar ilçemiz tarihinde hiç yapılmayan Antrenörlük C Kursu’nu TFF İstanbul Başkanlığı, Çatalca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Çatalca Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği olarak ortaklaşa yaptık. Bu yapılan kurs Çatalca ilçesinin tarihindeki de ilk defa gerçekleştirilmiştir. Üçüncü bölge kura çekimini yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Çatalca ilçemizde gerçekleştirdik. Kulüplerimizin haklarını ve kulüplerimizin sorunlarını TFF İstanbul İl Başkanlığına ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kuruluna ilettik. Diğer ilçelerde kurulmuş olan, antrenör derneklerini tek bir çatı altında toplama fikrini Çatalca ilçesinde de gerçekleştirmek istiyorum. Hem K.Çekmece’de hem de Silivri ilçesinde kurulmuş olan antrenör derneklerini tek bir dernek çatısı altında toplama fikrini ilk defa burada sizlerle paylaşıyorum. Bu birliktelik gelecekte ilçemizin temsil edilme konusunda ve sorunların çözülmesi noktasında iyi bir ivme kazandıracağından şüphem yoktur. Son dönemde İASKF’deki sorunlardan dolayı buradaki dik duruşumuzu ve Çatalca’mızı en iyi şekilde temsil ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler daha fazla söz hakkına sahip olabilmesi için birliğimizin ve kulüplerimizin tek yürek olması gerekmektedir. Aksi takdirde parçalanmışlık ve bölünmüşlük bizlere hiçbirşey kazandırmayacağı gibi bölgemize de hiçbirşey kazandırmaz.” ifadesini kullandı.

Üçüncü bölge olarak da ortak hareket etmek zorunda olduklarını kaydeden Gökçe sözlerine şöyle devam etti “Üçüncü bölgedeki kulüpler birliğiyle ortak hareket etmek zorundayız. Amatörlerin sesini daha çok duyurmamız gerekiyor. Yoksa çok kulüplerimiz liglere katılamayacak. O bakımdan birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozdurmayalım. Spor kardeşlik, barış, dayanışma ve yardımlaşmadır. Gençleri daha çok ön plana çıkarmaktır. Geliri düşük olan bir bölgeyiz ama Allah’ın izniyle birlik ve beraberlik içinde bütün sorunlarımızı aşacağız. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Özellikle Çatalca, Silivri ve B.Çekmece olmak üzere Üçüncü Bölge bir bütündür. Biz her zaman söyledik. Kulüplerimizin gelrii yok. Özellikle amatör köy ve mahalle kulüplerimiz zor durumda. Lisans ücretlerini geri çekelim, amatörlerden katılım payı almayalım diyoruz ama ne hikmetse sesimizi duyuramıyoruz. İnşallah bu isteklerimiz 2013 yılında dikkate alınır. Çünkü kulüplerimiz artık lige katılamayacak noktaya  gelmiştir. Ulaşıma mı, lisans parasına mı hangisine yetişsinler? O bakımdan daha çok bir araya gelip sıkıntılarımızı çözmek adına toplanacağız. Birlik olarak bugüne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Sivil Toplum Örgütlerine, Siyasi Partilerin İlçe Başkanlarına, İl Genel Meclis Üyelerine, konuları açıp yanımızda olmalarını, maddi ve manevi destek vermelerini isteyeceğiz. Çatalca Kulüplerini Destekleme Derneği olarak Sayın Kaymakamımızdan ve Sayın Belediye Başkanımızdan yardım, malzeme ve ulaşım destekleri isteyeceğiz.”

Amatör spor kulübü yöneticilerinin bu işe hem zamanını hem de parasını verdiğini, karşılığında da eleştirildiğini dile getiren Gökçe “Hem paranı, hem zamanını vereceksin hem de eleştirileceksin. Yaptığımız iş çok kolay bir iş değil. Birlik çatımızın çatırdamaması lazım. Birbirimizin ensesine tokat atmayalım. Birbirimize yardımcı olalım. Birlikte de bir sıkıntı varsa eleştirelim. Bu sene sadece B.Şehir Belediyesinden malzeme desteği aldık. Aynı malzemenin sözünü 2.Amatör Küme takımları için de aldık. Kulüpler Birliğinin görevi de buralara gidecek, kapıları aşındıracak. Çatalca’nın haklarını savunduğumuz gibi sizin haklarınızı da savunuyoruz. Sizlerin de birlik ve beraberlik içinde eksiklerinizi tamamlamanız lazım. Bugüne kadar bizlere verilen ulaşım sözlerini de henüz alamadık. Basın da burada. Verirlerse teşekkür edeceğiz. Vermezlerse de bütün halkımıza duyuracağız. Kimseden gocunacak halimiz yok. Spora siyaset sokmadık. Sporu adam gibi yapalım, adam gibi gençlerimizi kazandıralım, altyapıları güçlendirelim. Biraz da taşın altına elimizi atalım. Yeni hocalar çıksın istiyoruz. Her köyden bir hoca çıksın. Kulübüne sahip çıksın. Katılım paylarını sizler ne kadar ödemekte zorlanıyorsanız merkezdeki kulüpler de bir o  kadar amcalarıyla, dayılarıyla bu işi çözüyorlar. Ama ne hikmetse bu üç ilçenin ne dayısı var, ne amcası var. 2013 yılında bu ulaşım, lisans ve katılım bedelleri konusundaki sıkıntıları çözmek için hem Sayın Kaymakamımıza, hem Sayın Belediye Başkanımıza, hem Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine, hem de ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanlarına çıkarak sıkıntılarımızı anlatacağız. Bunu işimize siyaseti sokma adına değil destek almak için yapacağız. Kim kulübe ne destek veriyorsa ona teşekkür edeceğiz. Kim olursa olsun kulüplere gelir getirme peşindeyiz. Onlardan söz isteyeceğiz. Biz de çalışacağız.”

Muratbeyspor Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Akkaya da söz alarak böyle bir toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Akkaya “Böyle bir toplantı düzenledikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Öncelikle bölgemizdeki seminerlerin artmasını istiyoruz. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Bölgemizde yetişmiş antrenör eksikliği söz konusu. Eğer bu sayıyı arttırırsak gençlerimiz de altyapıdan daha hazır gelir. Çocuk yetiştirmek bir fidana su vermek gibidir. Sadece sportif alanda değil bu çocuğu eğitimiyle de, terbiyesiyle ve iş ahlakıyla da geleceğe hazırlamalıyız. Bu çocuk da yarın öğretmeninin karşısına daha farklı çıkar. Çatalca’daki futbol sahaları yetersiz. Akşam antrenmanları sorun. Yarım saha idman dünyanın hiçbir yerinde yok. Aktif bölgeler bulmak lazım. En azından iki tane saha lazım. En büyük sorun ulaşım. Külfetli bir iş olduğu için kulüpler bunun altından kalkamamakta, bu nedenle de belli bir zamandan sonra antrenmanları bırakmak zorunda kalmaktadır. Tek sahamız var. İzzettin çalışacak. İzzettin gidecek Muratbey gelecek. Yarım saat sonra Akalan gelecek, o gidecek Gökçeali gelecek. Bana göre etik değil. Bir takım çalışmak istiyorsa tam saha çalışma olacak.” dedi.
Derneğin bu sorunların çözülmesinde aktif bir rol oynaması gerektiğini, bu nedenle de sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Akkaya “Bu yönetime tam destek vermeliyiz. Çatalca bizim Çatalcamız. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ulaşacağımız yere daha rahat ulaşırız.” diye konuştu.

Özörencikspor Kulüp  Başkanı Adil Çakmak da federe olmak için evrakları teslim ettiklerini, ancak henüz federe olma noktasında yanıt alamadıklarını söyledi. Sporla birlikte köydeki gençlerin kahveleri ve internet kafeleri terk ederek futbol sahasında koştuğunu, bu durumdan da fazlasıyla memnun olduklarını ifade eden Çakmak, Federasyonu da göreve davet etti. Çakmak “Bu konuda büyüklerimizden de destek bekliyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Sizlerden de destek bekliyoruz.” ifadesini kullandı.
Gökçealispor Kulüp Başkanı Ali Osman Özden de her sene kura çekimine bölgelerinin dışından Başakşehir, Haraççı ve Tem Terkos gibi takımların gelerek bir üst lige çıktığını dile getirerek “Ne Başakşehir, Ne

Haraççı, ne de Tem Terkos bölgemizin takımı değil. Bir şekilde onlar çıkıyorlar. Para var, güç var. Oraya da baskı var. Haksız olarak geliyorlar, hakemleri de etkiliyorlar. biz de burada birbirimizle savaş ediyoruz, birbirimize darılıyoruz. O yüzden merak ediyorum. Bu sene kim gelecek. Kim torpilli olacak.” dedi.
Dağyenicespor Kulüp Başkanı Erhan Tali de hafta arasına verilen maçların kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi. Tali, hafta arasına verilecek maçların akşam saatlerinde oynatılmasını, statlardaki ışıklandırma sisteminin de buna uygun olduğunu savunarak “Özellikle hafta arasına verilen maçlar akşam 18.00’dan sonra olursa bizim için daha iyi olur. Futbolcularımızın çoğu çalışan ve öğrenci. Hafta arası maçlarında sıkıntı yaşıyoruz. Öneri olarak sunulsun.” dedi.
Akalanspor Antrenörü Mümin Ersin Sarı da söz alarak Çatalca’da gençlere ulaşılması için özellikle altyapılarda lig kurulması gerektiğini söyledi. Sarı, burada ortaya çıkan genç yeteneklerin de kulüplerin altyapılarına kazandırılabileceğini, kulüplerin de önemli bir kaynak kazanabileceğini söyledi. Dernek başkanı Gökçe de turnuva yapılması konusundaki fikre destek vererek bu konuda hem Mümin Ersin Sarı’dan hem de Rıfat Karagöz’den ortak bir çalışma yapmalarını istedi.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.