Dolmabahçe'de derbi zamanı! İşte muhtemel 11'ler...

Dolmabahçe'de derbi zamanı! İşte muhtemel 11'ler...
Süper Lig'de sıkıntılı derbi, kazanan nefes, kaybeden ise yara alacak... Beşiktaş son 3 lig maçının 2'sini kaybetti. Galatasaray, 9 maçın 4'ünde puan kaybı yaşadı. Lider Trabzonspor'un kazandığı haftada kaybeden taraf 7 puan geriye düş

Süper Lig'in 10. haftasında bugün zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen iki takımı karşı karşıya getirecek bir derbi var. Beşiktaş, Galatasaray'ı 20.00'de ağırlayacak. Karşılaşma, iki takım için de büyük önem taşıyor. Siyah-Beyazlılar, son 3 lig maçının 2'sini kaybetti. Sarı-Kırmızılılar, 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi elde etti. Lider Trabzon'un kazandığı haftada kaybeden takım zirvenin 7 puan gerisinde kalacak. Beraberlik iki takıma da yaramayacak.

SİYAH-BEYAZLILAR KAYBETMİYOR

Galatasaray'ı konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş (5G 1B), Ocak 2015'ten bu yana Sarı-Kırmızılı ekipten iç saha mağlubiyeti almıyor. Beşiktaş'a konuk olduğu son dört Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Galatasaray, lig tarihinde bu şekilde deplasman yenilgilerini sadece Trabzonspor karşısında aldı. Beşiktaş'ın teknik direktörü olduktan sonra 6 derbi karşılaşmasına çıkan Sergen Yalçın, bu maçlardaki tek mağlubiyetini Galatasaray'dan aldı.

İSTATİSTİĞİN DIŞINA ÇIKILMALI

İki takımın bu sezon attıkları ve yedikleri gollere baktığımızda karşımıza ilginç bir tablo çıkıyor. Beşiktaş,18 golün 7'sini ilk yarı, 11'ini ikinci yarıda kaydetti. Siyah-Beyazlılar yediği 10 golün 3'ünü ilk yarı, 7'sini ikinci yarıda yedi. G.Saray ise attığı 14 golün 9'unu ilk yarıda kaydetti. Sarı-Kırmızılılar, yediği gollerin 8'ini ilk yarıda gördü.

EVİNİN AVANTAJI

Beşiktaş, 2016'da açılan Vodafone Park'ta Galatasaray'a karşı hiç maç kaybetmedi. İki takımın Vodafone Park'ta 24 Eylül 2016'da oynadığı ilk derbi 2-2 beraberlikle sona ererken, Beşiktaş sonraki 4 sezonda kazandı.

350. RANDEVU

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde 350. randevu. 97 yıllık rekabette Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyetlerde 123- 112, gol sayılarında da 487- 456 üstünlüğü bulunuyor.

GALATASARAY ÖNDE

Taraftararasında ligde yapılan 126 maçın 46'sını Sarı-Kırmızılılar, 37'sini Siyah-Beyazlılar kazandı.

MARCAO DÖNÜYOR ARDA VE BOEY YOK

Galatasaray'da 8 maçlık cezası biten Brezilyalı futbolcu Marcao, görev verilmesi durumunda derbi maçta forma giyebilecek. Sarı-Kırmızılı ekipte tedavilerine devam edilen Sacha Boey ve Arda Turan, derbinin kadrosunda yer alamayacak.

KARA KARTAL'DA BEŞ EKSİK VAR

Beşiktaş'ta sakat Atiba ile N'Koudou, bugünkü Galatasaray derbisinde görev yapamayacak. Siyah-Beyazlılar'da sakatlığını atlatan Mehmet Topal'ın yanı sıra N'Sakala ile Gökhan Töre de derbi maçın kadrosuna alınmadı. Eksik sayısı toplamda 5'e çıktı.

STAT: Vodafone Park
SAAT: 20.00
YAYIN: beIN Sports 1
HAKEM: Fırat Aydınus

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu; Valentin Rosier, Necip Uysal, Domagoj Vida, Umut Meraş; Rachid Ghezzal, Miralem Pjanic, Josef de Souza, Alex Teixeira, Cyle Larin; Michy Batshuayi

GALATASARAY: Fernando Muslera; DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt; Olimpiu Morutan, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu; Mustafa Muhammed

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.