Dosyalar el arabasını doldurdu

Dosyalar el arabasını doldurdu
Soruşturmanın polis tarafından yürütülen bölümündeki dosyalar bir el arabasına konularak adliyeye getirildi.Bugün adliyeye sevkedilen 25 şüphelinin savcılık sorgusu başladı. Bir grup Fenerbahçe taraftarı da adliye önünde slogan atarak gözaltıları protesto

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; "Futbolda şike soruşturması" kapsamında adliyeye sevk edilen 25 şüphelinin savcılık sorgusu başladı. Şüphelileri, soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk'le birlikte 5 savcı sorguluyor.

ADLİYE ÖNÜNDE TOMA'LI GÜVENLİK

Aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Karabükspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Emmanuel Emenike, Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Bir TOMA aracı ve çok sayıda çevik kuvvet polisi de adliye önünde güvenlik önlemi aldı.

DOSYALAR EL ARABASIYLA TAŞINDI

Şüphelilerin getirilmesinden önce soruşturmada bugüne kadar elde edilen bilgi, belge ve ifadelerin yeraldığı dosyalar adliyeye getirildi.. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdrülüğü ekipleri çok sayıdaki dosyayı el arabasıyla adliyeye taşıdı.

"ADIMIZI ÇIKARDILAR"

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye alınan şüphelilerden Bülent Uygun'un "Adımızı çıkardılar, adımızı" diye seslenmesi dikkat çekti. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise "Az kaldı, her şey belli olacak. Hepsinden temizleneceğiz" dedi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından sorgularının yapılması için savcılık katına çıkarıldı. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor. Adliyeye sevk edilenler arasında Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan, Eskişehirspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Sezer Öztürk de bulunuyor.

FENER TARAFTARINDAN ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Bu arada adliye önünde de bir grup Fenerbahçe taraftarı toplandı. Taraftarlar, şike operasyonu kapsamında yapılan gözaltıları "Fener'le kimse başa çıkamaz" şeklinde slogan atarak protesto etti. Adliyenin karşısında oturan bazı Fenerbahçe taraftarlarının ise evlerinin camlarına Fenerbahçe forması asması dikkat çekti..

İLK GÜN BİLANÇOSU 7 KİŞİ TUTUKLANDI 11 KİŞİ SERBEST

Şike soruşturması kapsamında daha önce mahkemeye sevk edilen 18 kişiden aralarında Olgun Peker'in de bulunduğu 7'si tuklanırken, 11 kişi serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılanlar arasında Eskişehirsporlu futbolcu Mehmet Yıldız ve Adanaspor teknik direktörü Levet Eriş de vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.