Emniyetten TFF'ye asist

Emniyetten TFF'ye asist
Emniyetin açıklaması Federasyon'un işini kolaylaştırdı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, 15 Temmuz'a kadar ligin kaderiyle ilgili önemli kararlara imza atması gereken Türkiye Futbol Federasyonu'nun işini kolaylaştırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bir açıklama yapmış ve Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'deki toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini ve delillendirildiğini bildirmişti.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bu açıklamada ayrıca, bazı futbolcuların tehdit yoluyla kulüplerdeki alacağından vazgeçirildiği de ifade edilmişti.

Tüm bu gelişmeler ışığında, özellikle Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile UEFA organizasyonlarında yer alacak takımların ismini 15 Temmuz tarihine kadar belirlemesi gereken Türkiye Futbol Federasyonu'nun 11 Temmuz Pazartesi günü yapacağı kritik yönetim kurulu toplantısında verebileceği muhtemel bir karar için de eli güçlenmiş oldu.

Zira, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildikten birkaç gün sonra patlayan "Şike soruşturması"nın ardından tarihi kararlara imza atması beklenen Mehmet Ali Aydınlar, kısıtlı bir sürede karar vermeleri gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, "Mahkeme sonucunu beklemeyeceğiz, çünkü mahkeme uzun sürebilir" demişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 15 Temmuz tarihini beklemeden Türk futbolunda yeni bir dönemin yaşanmasına sebep olabilecek kararlarını pazartesi günkü yönetim kurulu toplantısının ardından açıklayabileceği öğrenildi.

Hukuki hazırlıklarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu'nun önünde şu an için çok fazla seçenek bulunmuyor.

Federasyon kanadından gelen ilk haberlere göre, söz konusu 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerini gerçekleştiren kulüpleri küme düşürüp ve zanlılara da tedbir koyarak futbolla ilgilerinin askıya alması bekleniyor.

Zanlılar, mahkeme sonunda suçlu bulunursa başkan, yönetici, teknik adam ve oyuncuların futbol yaşamları sona erecek.

Şike ve teşvike karıştıkları saptanması durumunda 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne dek adli para cezasına çarptırılacak olan zanlılardan başkan ve yönetici sıfatı taşıyanlar bir daha bu görevi üstlenemeyecek, diğerlerin ise aktif olarak futbol ailesi içinde faaliyette bulunması yasaklanacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.