Fatih Terim ve Arda'ya çok sert sözler

Fatih Terim ve Arda'ya çok sert sözler
Dünya medyası Türkiye'nin Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu EURO 2016 karşılaşması sonrası çarpıcı yorumlar yaptı.
 Fransız medyası, maçta en büyük hayal kırıklığı yaratan isim olan Arda Turan'ı ağır bir dille eleştirirken, İtalyan medyası Emre Mor'u ön plana çıkardı. Dünya basınının karşılaşma ile ilgili yorumları şöyle:

"İŞTE O ÇOCUK"

SKY Sport kanalının yorumcuları, 69. dakikada Emre Mor oyuna girdiği sırada, "İşte o çocuk. Dikkatlerimizi ona vermemiz lazım, çünkü bu çocuk gerçekten futbol oynamayı çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı. 18 yaşındaki oyuncunun, 80. dakikada Volkan Şen'e verdiği topuk pasının ardından yorumculardan biri, "Mamma mia! (Anneciğim) Bu nasıl bir oyun böyle" diye övgüde bulundu.

BURAK YILMAZ NEREDESİN!"

SKY Sport'ta yapılan yorumlarda, Türkiye'nin ikili mücadelelerde başarılı bir takım olduğu, ancak oyun kurmada ve pozisyonları nihayete erdirmede yetersiz kaldığı belirtildi. İkinci yarının başlamasıyla Türkiye'nin ardı ardına gelen şutlarla zorlanması üzerine ise, ilk 11'de yer almayan Burak Yılmaz'ın eksikliğine dikkat çekilerek, "Burak Yılmaz neredesin?" ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

TERİM VE ARDA'YA AĞIR ELEŞTİRİ

Fransız gazetesi Le Figaro, maç sonrası Fatih Terim ve Arda Turan'ı eleştirdi. Terim'in gününde olmadığını, Arda'nın da hiçbir varlık gösteremediğini yazan gazete, "Arda Turan 65 dakika sahada kaldığı oyunda hiçbir varlık gösteremedi. Sonuç olarak Fatih Terim de onu oyundan aldı. Terim de gününde değildi. Yapılan değişiklikler, maçın kaderini değiştirecek kalite ve düzeyde değildi" ifadesini kullandı.

TÜM DÜNYAYA DERS VERDİLER"

Le Figaro, Türk ve Hırvat taraftarların maçtan önce Paris sokaklarında bayram havası estirdiğini ve hiçbir üzücü olay yaşanmadığına özellikle dikkat çekti. Türk ve Hırvat seyircilerin tüm dünyaya unutulmaz bir ders verdiğini vurgulayan gazete, iki ülkenin taraftarlarına teşekkür etti.

"BU BİR SKANDAL"

Karşılaşmada Luka Modric'in attığı golden sonra Hırvat bir taraftarın sahaya girerek Hırvat futbolcularla sevinç gösterisi yapması Le Figaro tarafından eleştirildi. Gazete, statta alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunun bu olayla ortaya çıktığını belirtip, "Bu bir skandal" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.