Fenerbahçe'de veda zamanı! Gönderilecek futbolcular belli oldu

Fenerbahçe'de veda zamanı! Gönderilecek futbolcular belli oldu
Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Fenerbahçe, şu ana kadar 6 futbolcu transfer etti. Yabancı sayısı, Kim Min Jae'nin Fransız ekibi Rennes'le anlaşmasının ardından toplam 19'a ulaştı. Takımdan gönderilecek isimler netlik kazandı

Fenerbahçe'de transferde büyük hareketlilik yaşanıyor. Son günlerde yeniden atağa kalkan sarı-lacivertli kulüp, şu ana kadar dış transferde 6 oyuncuya imza attırdı.

Fenerbahçede veda zamanı Gönderilecek futbolcular belli oldu

İŞTE KADROYA DAHİL EDİLEN İSİMLER

Lincoln Henrique 3.5 milyon euroya Santa Clara'dan transfer edildi. Bruma satın alma opsiyonuyla PSV Eindhoven'dan 1 yıllığına kiralandı. Emre Mor için Fatih Karagümrük'e 2 milyon euro bonservis bedeli ödendi. A Milli Takım'a çağrılan Tiago Çukur, 250 bin euro bonservis bedeliyle Watford'tan transfer edildi. Son olarak Watford'da forma giyen ve serbest oyuncu konumunda bulunan Joshua King'e herhangi bir bedel ödenmedi. Flamengo forması giyen Willian Arao ile de 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.  

Fenerbahçede veda zamanı Gönderilecek futbolcular belli oldu

KIM MIN JAE, RENNES YOLCUSU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un ısrarla takımda tutmak istediği Kim Min Jae, Rennes'le anlaşmaya vardı. Fransız ekibi teklifini artırarak toplam 19.5 milyon euroya çıkardı ve anlaşma sağlandı. Oyuncuyla sözleşme 4 yıllık olacak. Sonraki satıştan yüzde 20’lik bir pay olacak. Ayrıca Türkiye için öncelikli satın alma hakkı Fenerbahçe’ye ait. Kim’in Rennes’den alacağı maaş ise sezonluk 2.2 milyon euro.

İŞTE MEVCUT YABANCI LİSTESİ

Fenerbahçe’nin kadrosunda yer alan mevcut yabancı oyuncu listesi şöyle: Willian Arao, Joshua King, Attila Szalai, Osayi Samuel, Tisserand, Novak, Valencia, Berisha, Crespo, Zajc, Pelkas, Rossi, Lincoln, Bruma, Gustavo, Samatta, Caulker, Lemos ve Meyer. 

Fenerbahçede veda zamanı Gönderilecek futbolcular belli oldu

İLK YOLCU MERGIM BERISHA

Sarı-lacivertli kulüpte, Kim Min Jae'nin Fransız ekibi Rennes'le anlaşmaya varmasının ardından yabancı sayısı 19'a ulaştı. Bu nedenle kadroda bazı oyuncularla yolların hızlıca ayrılması gerekiyor.

Ayrılacak isimlerin ilk sırasında Mergim Berisha geliyor. Bundesliga kulüplerinden Mainz’ın listesinde olan Berisha için 4 milyon euro civarında bir bonservis bekleniyor. Yine benzer şekilde Pelkas’tan da para kazanılması bekleniyor. 

Fenerbahçede veda zamanı Gönderilecek futbolcular belli oldu

BİLETİ KESİLEN DİĞER İSİMLER

Ayrıca şu anda kadroda düşünülmeyen ve yüksek maaşlı olan Luiz Gustavo ve Samatta da istenmiyor. Gustavo ve Samatta’nın yıllık kazançları toplamda 7 milyon euroya yaklaşıyor.

Samatta'ya isteyen kulüp Kızılyıldız. Geçen sezonu kiralık olarak Gaziantep FK'da geçiren Caulker'ın yanı sıra Lemos ve Meyer’in ise kesin olarak ayrılmaları düşünülüyor. Yine şartlara göre Novak ve Tisserand’la da vedalaşılması gündemde. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.