Fenerbahçe için felaket senaryosu

Fenerbahçe için felaket senaryosu
Kulübün mali durumu göz önünde bulundurularak bankacılarla pazarlık yapıyorlar. Durum netleşene kadar istifa etmenin doğru bir karar olmayacağını düşünüyorlar. Küme düşme kararı çıkarsa maddi manevi çöküntü olacağı görüşünde hemfikirler.

 09:00- 21:00 arası
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli yöneticilerin tutuklu yargılanma süreçleri devam ederken kurumun işleyişi adına yöneticiler hiç kuşkusuz ellerinden gelen herşeyi yapıyor.
Fenerbahçeli yöneticiler, sabah saat 09.00’da gelip akşam saat 21.00’e kadar kulüpte kalarak mesai yapıyorlar. Tüm zamanlarını burada harcıyorlar.
Peki bu 12 saatte sarı lacivertli yöneticiler neler yapıyorlar?

Hürriyet'ten Ferudun Niğdelioğlu'nan haberi:

Gazeteleri sabah hep birlikte okuyorlar

1- Saatler 09.00’u gösterirken kulübe gelen sarı lacivertli yöneticiler kahvelerini yudumlamalarının ardından gazeteleri okuyup günün yorumu yapılıyor. Zaman zaman çıkan basında yer alan haberler karşısında sarı lacivertli yöneticiler hayrete düşüp birbirlerine şaşkınlıkla bakıyorlar. Gazetelerde çıkan haberleri hep birlikte değerlendiriyorlar.

Bankacılarla kora kor pazarlık yapılıyor

2- Kulübün mali işlerden sorumlu ismi Tamer Yelkovan tutuklu yargılandığı için ilk günlerde sıkıntı yaşandı. Ancak yapılan çalışmalar sonrası kulübün mali durumu ortaya konuldu. Sarı lacivertli kulübün banka kredileri ile de ilgili bankacılarla kora kor sıkı bir pazarlık başlatıldı.

Eski maçların hepsi izlenip değerlendiriliyor

3- Şike dosyasında ismi geçen maçlar tek tek izleniyor. O maçlarla ilgili köşe yazarları neler demişler, neler yazılmış değerlendiriliyor. O gün Fenerbahçe hangi puandaydı, şampiyonluk yarışındaki rakiplerin puanları ne durumdaydı gibi şeylere bakıp bu maçlar hakkında yorumlar yapılıyor.

Mosturoğlu yok, TFF’den haber gelmiyor

4- Geçmiş yıllarda durum çok farklıydı. TFF ile ilişkileri bir hukukçu olan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu yürütüyordu. Mosturoğlu tutuuklu olduğu için şimdi bu kanal kapalı. Bilgi alımı konusunda sıkıntı yaşanıyor. Bilgi kirliliğinden dolayı onlar da tam olarak duruma hakim değiller.

Futbolcuları arayıp hepsini sakinleştirdiler

5- Sarı lacivertli oyuncular Emenike’nin satılması üzerine panikleyip yöneticileri aradı. Yöneticiler futbolcularla tek tek görüşüp “Emenike ayrılmayı kendi istedi. Bu durumu kimse küme düşürme olarak yorumlamasın. Yolumuza devam ediyoruz” diyerek sakinleştirdiler.

Şu an için endişe verici bir durum yok

6- Kulübün mali durumu en ince ayrıntısına kadar irdeleniyor. Banka kredi borçları ile ilgili bankacılarla toplantılar yapılıyor. Şu an için durum endişe verici değil. Personel ve oyuncu ödemeleri ile ilgili sıkıntı yok.Takım düşürülmezse sıkıntı olmadan yola devam edileceği düşünülüyor.

Küme düşersek büyük çöküntü yaşanır

7- F.Bahçe küme düşürülürse sponsorlar, yayın gelirleri, reklamlar, maç gelirleri ve hasılatlar olmak üzere kulübün birçok gelir kalemi kaybolacağı için mali olarak çevrilemeyecek büyük sıkıntılar yaşanır. Bu durumda büyük bir çöküntü yaşanacağı konusunda hemfikirler.

Borsada hisselerimiz düşerse korkusu

8- En büyük korkulardan birinin de borsada işlem gören hisselerin düşmesi halinde Fenerbahçe’nin maddi anlamda değerinin düşmesi. “Hisseler düşerse banka borçlarını çeviremez duruma geliriz” diyen yöneticiler, borç döndürülemez bir hal alır endişesi de yaşanıyor.

Ali Yıldırım İstanbul’a dönüş yaptı

9- Herkesin merakla nerede olduğunu sorduğu Asbaşkan Ali Yıldırım da İstanbul’da. Önceki gün kulübe gelen Ali Yıldırım hakkındaki soru işaretlerini de noktalamış oldu. Yıldırım uzun zamandır yurt dışında bulunuyordu. Bu durum çeşitli spekülasyonların yapılmasına yol açıyırdu.

Durum netleşene kadar yola devam kararı

Durumu şöylece bir özetledik. Fenerbahce’de yerli oyuncuların bir kısmı “Amatör kümeye bile düşsek, takımdan ayrılmayız” diyerek yönetime moral veriyor. Sarı lacivertli yönetimin bir kısmı istifa etmenin doğru olacağını düşünüyor.

Ancak Fenerbahçe Yönetimi tarafından durum netleşene kadar yola devam kararı alındı. Bazı yöneticiler özellikle amatör şubelere harcanan emeklere üzülüyor. Amatör şubelerde Türk Milli Takımı’na gönderilen sporcuların yüzde 60’ının Fenerbahçeli oyunculardan oluşmasına dikkat çekiliyor.

Bu arada sarı lacivertli yöneticiler, takımdaki hiçbir futbolcunun sözleşmesinde Bank Asya 1. Lig’e düşülmesi durumunda serbest kalacağına dair bir madde olmadığını ve basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

Yabancılar bile görüş ayrılığına düştü: Takım küme düşerse giderim

Juventus’la anlaşmaya varan Diego Lugano, Türkiye’den ayrılmak için TFF’nin vereceği kararı bekliyor. Alex ise, sözleşmesinin sonuna kadar Türkiye’de olacağını söylüyor.

FENERBAHÇE’nin içerisinde bulunduğu belirsizlik futbolcuları da çıkmaza soktu. Juventus ile anlaşmaya varan Diego Lugano, “Gemi batmadan ayrılmam. Ancak Fenerbahçe’nin küme düşmesi durumunda takımda kalmam, giderim” diyerek tavrını ortaya koydu.
Juventus’a yakınlığı ile bilinen Tuttosport Gazetesi’ne konuşan 30 yaşındaki Uruguaylı defans oyuncusu, “Şike soruşturması sürüyor. Eğer takım küme düşerse ayrılırım” dedi.
Lugano’nun menajeri Juan Figer ile Juventuslu yöneticilerin prensip anlaşmasına vardıkları, Juventus’un da Lugano gibi sarı lacivertli takımın durumunu beklemeyi tercih ettiği ifade edildi.

Juve kararı bekliyor

Juventus’un transfer edebilmesi icin 3,5 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkarması gerektiği Lugano’yu, F.Bahçe’nin küme düşmesi durumunda bedelsiz alma seçeneğini de göz önünde bulundurduğu kaydedildi

2013’e kadar F.Bahçe’deyim

Ailesi ile birlikte çıktığı tatiline Singapur’da devam eden Fenerbahçe’nin kaptanı Alex de Souza, bir hayranının Twitter üzerinden yönelttiği, “Fenerbahçe’den ayrılmayı düşünüyor musun?” sorusuna, “Hayır, sözleşmem 2013 yılında bitiyor. 2013’e kadar Fenerbahçe’deyim” cevabını verdi.
Kaptan Alex de Souza, başka bir Fenerbahçeli hayranının “Diego Lugano Juventus’a transfer olacak mı?” sorusuna ise, “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

Çetinkaya kamp yeri bakıyor

? F.BAHÇE İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’nın kamp yeri arayışları yeniden başladı... Hatırlanacağı gibi şike soruşturması kapsamında göz altına alınan ve ardından savcılığa sevk edilen Çetinkaya ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Özellikle takımın daha fazla bu gergin ortamdan zarar görmemesi için yurt dışında kamp isteyen Aykut Kocaman’ın bu isteğini yerine getirmek için Hasan Çetinkaya Avrupa’da arayışlara başladı. Öncelikle hedef Belçika’da bir kamp yeri bulmak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.