Fenerbahçe’nin Avrupa defteri 5 gollü maçta kapandı

Fenerbahçe’nin Avrupa defteri 5 gollü maçta kapandı
Ligde şampiyonluk yarışından kopan, Türkiye Kupası'ndan elenen Fenerbahçe, Avrupa'ya da havlu attı! Sarı-lacivertli temsilcimiz, Çekya ekibi Slavia Prag'a deplasmanda da yenilerek UEFA Konferans Ligi'ne veda etti.

UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Fenerbahçe, Slavia Prag’ın konuğu oldu. Eden Arena’da oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-2 kaybetti. İlk maçı da İstanbul’da 3-2 kaybeden Fenerbahçe, Çekya’da da rakibine üstünlük sağlayamadı ve Avrupa’ya veda etti.

Maça etkili başlayan ev sahibi Slavia oldu. Pozisyonlara giren Çekya ekibi, 19. dakikada Schranz ile 1-0 öne geçti. Bu golden 8 dakika sonra Fenerbahçe’de sakatlanan Ferdi’nin çıkmasıyla 10 kişi oynayan temsilcimizin eksik kalmasının avantajını kullanarak sağ kanattan gelip, Sor ile durumu 2-0 yaptı.

Fenerbahçe, 39. dakikada Mert Hakan’ın şık golüyle farkı 1’e indirip oyuna yeniden ortak oldu.

Ancak Slavia Prag ikinci yarıya çok etkili girdi. Peş peşe pozisyonları harcayan Çekya ekibi, 63’te yine Sor ile golü buldu: 3-1.

Fenerbahçe’de oyuna sonradan giren Arda Güler ile Berisha son golün hazırlayıcısı oldu. Genç futbolcunun şık çalımlar sonrası çektiği şutta kaleciden seken topu Berisha tamamlayarak skoru 3-2’ye getiren golü kaydetti.

Fenerbahçe iki maçı da 3-2 kaybederek Avrupa defterini Konferans Ligi play-off turunda noktaladı.

TISSERAND ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Slavia Prag 8. dakikada Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Tisserand topu engelledi, Dorley önüne düşen topta şutunu çekti. Topu yine çizgiden Tisserand çıkarmayı başardı.

PRAG KARAMBOLDE GOLÜ BULDU

Slavia Prag, 19. dakikada kullandığı kornerde topu sağ kanata gönderdi. Kale ağzına havalandırılan top Tisserand’ın müdahalesi sonrasında Ivan Schranz’ın önünde kaldı. Slovakyalı forvet bomboş pozisyonda çektiği şutla Slavia Prag’ı 1-0 öne geçirdi.

FERDİ KADIOĞLU SAKATLANDI

Ferdi Kadıoğlu 17. dakikada sakatlık geçirip sahada tedavi gördükten sonra oyuna devam etti. Ancak 24. dakikada kendisini yere bırakan Ferdi, Nazım Sangare kenarda hazırlanırken yedek kulübesine geldi.

PRAG 27’DE 2’Yİ BULDU

Slavia Prag, Fenerbahçe sahada 10 kişiyken ikinci golünü buldu. Ferdi’nin boşluğunda sağ kanattan gelen Prag’ta savunmanın arkasına iyi sarkan Sor, ceza sahasında kaleci Altay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe çarptırıp filelere gönderdi: 2-0.

MERT HAKAN’DAN ENFES GOL

Fenerbahçe 39. dakikada Mert Hakan’ın enfes golüyle skoru 2-1’e getirdi. Ceza sahasının hemen dışında topu kontrol eden sarı-lacivertli futbolcu, sol ayağıyla köşeye klas bir şut çekerek farkı 1’e indirdi.

PRAG İKİNCİ YARIYA TEHLİKELİ BAŞLADI

Skor avantajını elinde bulunduran Çekya ekibi, temsilcimiz Fenerbahçe’nin ikinci yarının başında savunmada verdiği boşluklarda etkili oldu. Traore, Sor ve Olayinka ile etkili gelen Prag golü bulamadı.

FENERBAHÇE GOL ARARKEN, GOLÜ YEDİ

63. dakikada Slavia Prag, yine Sor ile golü buldu. Fenerbahçe’nin beraberlik golü aradığı dakikalarda sağ kanattan atağa çıkan Çekya ekibi, ceza sahası içerisinde topla buluşan Sor’un sert şutunda skor 3-1’e getirdi.

GOLÜ ARDA GÜLER YARATTI

Fenerbahçe’nin 16 yaşındaki yeteneği Arda Güler, 57. dakikada Pelkas’ın yerine oyuna girdiği maçta takımının ikinci golünde başrolü oynadı.

Rakip ceza sahasında çok klas çalımlar atan ve topu iyi koruyan Arda kaleye gönderdiği şutta kaleciye takıldı. Kaleciden seken topu Berisha tamamlayarak maçın skorunu 3-2 olarak belirleyen golü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.