Fetvadan sonra cami

Fetvadan sonra cami
Mahkemede, şike yapmadığını söyleyen Uygun, “Ben 700 bin lira verip cami yaptırdım” dedi. İbrahim Akın’ın da şike teklifi sonrası fetva aldığı iddia edilmişti.

POLİSİN hazırladığı şike raporunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın’ın Fenerbahçe’den gelen 100 bin dolarlık şike teklifi sonrası bir din adamını telefonla arayıp, “Bu parayı almam caiz mi?” diye sorduğu iddia edilmişti ve bu olay büyük yankı yaratmıştı.


Şike soruşturmasında tutuklanan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da nöbetçi İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında yaptığı ilk savunmada, dindar bir insan olduğuna vurgu yaptı. Uygun ve kendisiyle birlikte tutuklanan Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Ümit Karan ve Cemil Turan, mahkemede yaptıkları ilk savunmada kesinlikle şike yapmadıklarını söylediler. Savunmalar şöyle:

Uygun: Peker’le bağlantım yok

Ali Kıratlı aile dostumdur. Eskişehir’de alenen yemek yedik. Ümit Karan ile beraber kesinlikle şike olayına iştirak etmedim. Ben 700 bin lira verip camii, 300 bin lira verip okul yaptırdım. Sedat Peker ile bir bağlantım
yok.

Mosturoğlu: Yasa için çalıştım
Ben şike eylemini ağır yaptırıma bağlayan kanunun çıkmasında en büyük çaba gösteren kişilerden biriyim.Böyle bir kanunun çıkmasında gayreti olan kişi olarak bu şekilde şike eyleminin içinde olmam mümkün değildir.

Mecnun Odyakmaz: Maç satan...
Fenerbahçe-Sivas maçından 4-5 gün önce Trabzonspor yöneticileri Mahmut Aksu ve Muammer Saka beni ziyaret etti. Bana, “Senin şerefinle çıkıp oynayacağını biliyoruz” dediler. Ben de kendilerine, “Maç satan karısını satar” dedim. Şike ilgili görüşüm budur.

Karan: 5 dakika oynayabildim

Ali Kıratlı dostumdur. Eskişehir’e geldiğinde bana saat hediye getirdi. Saati yardımcım Mustafa Efe vasıtasıyla  teslim aldım. Büyük bir çanta değil, küçük bir poşetti. Ayrıca ben Fener, Trabzon maçlarında 5 dakika oynadım.

Turan: Musa Aydın’ı tanımam

Ben bu yaşıma kadar hiç şike olayında olmadım. Hiç bir futbolcuya ya da aracıya para vermedim. Musa Aydın’ı da babasını da tanımam. Bülent Uygun vasıtasıyla da kendisine şike yapmak amacıyla para vermedim.
Ekşioğlu: Futbolla ilgilenmem
Ben futbol hariç tüm amatör branşlardan sorumluyum. Yönetim kurulu karar aldığı zaman kulüpte bulunan para bana aktarılır, ben de Dereağzı’nda sporculara ödeme yaparım. Telefon konuşmaları tamamen futbol sohbetine ilişkindir. ?

Sözleşmesi feshedildi

ESKİŞEHİRSPOR Yönetim Kurulu, şike soruşturması kapsamında tutuklanan teknik direktör Bülent Uygun ile sportif direktörÜmit Karan’ın sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.