Galatasaray maçında şok ölüm!

Galatasaray maçında şok ölüm!
Turkish Airlines Euroleague'de oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylar sonunda bir Sırp taraftar hayatını kaybetti.
Turkish Airlines Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital'ın Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımı ile oynadığı maç öncesi, konuk ekibin taraftarları Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dışında olay çıkardı. Sırpların kendi aralarında çıkan kavgada ise bir taraftarın öldürüldüğü belirlendi.

Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosu Zoran Markovic, Milliyet'e yaptığı açıklamada; Milos Ivkovic adındaki 25 yaşındaki bir Sırp taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybettiğini doğruladı.

Alınan bilgiye göre, Sırbistanlı taraftar önce kendi aralarında tartışmaya başladı. Karşılıklı kavgaya dönüşen tartışmada bir Sırp taraftar elindeki bıçakla çevreye saldırdı. Saldırı sırasında kalbinin altına ağır darbe alan Milos Ivkovic isimli 25 yaşındaki bir Sırp taraftar olay yerinde ağır yaralandı.
İŞTE MAÇIN ÖZETİ

5 saatlik bir operasyon

Gelen ambulans, yaralı taraftarı Bakırköy Dr. Sadi Konut Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır halde hastaneye getirilen Sırbistanlı taraftarın ameliyata alınmasına ve 5 saatlik bir operasyona rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Bir görgü tanığı

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Konsolos Zoran Markovic de karakolda olduğunu ve olayla ilgili bir görgü tanığının bulunduğunu belirtti.

Karayoluyla dönüyorlar

Öte yandan çıkan olaylar sonrasında Türk yetkililerin, karayoluyla ülkelerine dönmeye çalışan Sırp taraftarların sınır kapısında dahi durdurulmadan bir an önce ülkeden çıkış yapmaları için yoğun çaba gösterdikleri öğrenildi.


EMNİYETTEN FLAŞ AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sırp taraftarın hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray Liv Hospital’ın Kızıl Yıldız ile oynayacağı basketbol maçı öncesinde, Sırbistan uyruklu Marko İvkoviç isimli taraftarın hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada şöyle denildi:
"21.11.2014 günü Galatasaray ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesinde maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atmak suretiyle olaylar çıkmıştır. Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur."
Kızılyıldız kulübünden açıklama geldi:
Kızılyıldız taraftarı M. İ. (25) bıçaklı saldırı sonucu İstanbul'da öldürüldü. Türkiye'ye maçı izlemek için giden genç adam, Türk holiganların bıçaklı saldırısını sonucu hayatını kaybetti. Kızılyıldız olarak taraftarın ailesine, akrabasına ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.