Galatasaray:2, FB:1...

Galatasaray:2, FB:1...
Yılın son derbisinde Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.


Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçı 2-1 kazanarak haftayı üç puanla kapattı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 32'ye çıkararak liderliğini sürdürdü.

75. dakikada Hamit ile verkaç yapan Melo'nun cezasahası dışından sert şutu kaleci Volkan'dan döndü. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

80. dakikada orta alanda Meireles'ten topu kapan Melo, cezasahası önüne kadar geldikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.


83. dakikada Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 21. dakikadan sarı kartı olan Meireles, bu dakikada da Yekta'yı formasından çekip düşürdüğü için 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

88. dakikada Mehmet Topal'ın sağdan cezaalanı içine kullandığı serbest atışta arka direkte kafayı Mehmet Topal vurdu. Top yan ağlarda kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbiyi Galatasaray 2-1 kazanarak liderliğini devam ettirdi.

DEVLERİN İLK 11'LERİ

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında bu akşam oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe maçında ev sahibi sarı - kırmızılı ekibin ilk 11'i belli oldu.

Engin Baytar'ı 18 kişilik maç kadrosuna da almayan Teknik Direktör Fatih Terim'in Fenerbahçe maçı için belirlediği ilk 11'de şu isimler yeraldı:

Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Amrabat, Umut, Burak.

Fenerbahçe'de ise: Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Cristian, Caner, Kuyt, Mousa Sow.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Volkan Narinç

EZELİ REKABETTE 373. MAÇ

İki takım arasında 103 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 141-118, gol sayısında da 521-473 üstünlüğü bulunuyor. Lig maçlarında Fenerbahçe 45, Galatasaray 30 galibiyet aldı, 35 maç berabere tamamlandı. Sarı-lacivertliler ligdeki gollerde de 143-109 önde.

LİG'DE 111. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe, 55'inci sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 110 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 45-30 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 143 gole, sarı-kırmızılılar 109 golle karşılık verebildi.

EN ÇOK GÖRÜLEN SKOR: 1-0

Ezeli rakiplerin 103 yıllık geçmişinde, geride kalan 371 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 69 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıkarken, 46 kez 2-1'lik skor alındı.

TERİM'İN Fenerbahçe KARNESİ

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde 16 derbi maç yaptı. Bu karşılaşmalardan sadece 4'ünü kazanan, 5'inde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 7 kez de rakibine yenildi.

Terim yönetimindeki Cim Bom, Fenerbahçe'ye ligde 22 gol atarken, 6 Kasım 2002'deki tarihi 6-0'lık tarihi yenilgi dahil, toplam 31 gol yedi.

690 MİLYON TL'LİK DERBİ

Arena'da 690 milyon liralık derbi Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maç, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri 360 milyon, Galatasaray'ın ise 330 milyon lira.

KOCAMAN'IN Galatasaray KARNESİ

Galatasaray ile 6'sı lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de özel olmak üzere 8 kez karşılaşan Kocamanlı Fenerbahçe, 3 kez galip geldi, 3 kez berabere kaldı, 2 kez yenildi. 10 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.