Güç Gösterisi!

Güç Gösterisi!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ligin ilk yarısında yaşanan birçok olumsuzluğa ve kötü sonuçlara rağmen takımın ayakta kalarak rakiplerine önemli bir mesaj verdiğini vurguladı.
Kamuoyunun "havlu atmış" gözüyle baktığı bir dönemde Fenerbahçe'nin ortaya karakter koyduğunu kaydeden deneyimli hoca, doğru oyunda ısrar ve mücadele ile adeta bir güç gösterisi yaptıklarını belirtti. Kocaman benzer motivasyon ve çalışma ile şampiyonluğa ulaşacaklarını ifade etti.

Sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan, ciddi sorunlarla boğuşan Fenerbahçe yaşadığı onca olumsuzluğa rağmen ilk yarıyı liderin üç puan gerisinde kapadı.

Son maçlardaki seri galibiyetlerle dokuz puanlık farkı kapatan ve zirveye iyice yaklaşan sarı-lacivertliler şampiyonluk yarışında ayakta kalmayı başardı.

Teknik Direktör Aykut Kocaman da oyuncularına bu konuyu hatırlatarak ikinci yarıdaki beklentilerinden bahsetti. Kamuoyunun "havlu atmış" gözüyle baktığı bir dönemde Fenerbahçe'nin ortaya karakter koyduğunu kaydeden Kocaman, doğru oyunda ısrar ve mücadele ile zoru başardıklarının altını çizdi.

Bu kadar sıkıntılı bir süreçten her takımın çıkamayacağını belirten deneyimli hoca, Fenerbahçe'nin bunu başararak adeta bir güç gösterisi yaptığını vurguladı. Benzer motivasyon ve çalışma ile ilk yarıda bu zorlukları aşan takımın, ikinci yarıda şampiyonluğa ulaşmasının önünde engel olmadığını ifade etti.

Neler yaşandı?

1) TAKIM GEÇ KURULDU

Finansal Fair Play sebebiyle takım geç kuruldu. İlk haftalarda sakat Van Persie ve genç Ahmethan dışında takımın golcüsü yoktu. Janssen, Giuliano, Neto gibi önemli isimler ilerleyen haftalarda takıma dahil oldu. Takımın lig başladıktan sonra oluşturulması en büyük problemdi.

2) VARDAR MAÇLARI

Vardar maçları ve Avrupa'ya veda edilmesi büyük şok etkisi yarattı. Bu maçın takım ve camia üzerindeki etkisi çok kırıcı oldu. Kadro tam olarak kurulamadığı gibi bu maçların sonucu ile büyük bir özgüven problemi ortaya çıktı.

3) BAŞAKŞEHİR MAÇI

Geriden gelip beraberliği sağlayan sarı-lacivertliler galibiyet golünü ararken son saniyede mağlup duruma düştü. Maçtan puansız ayrılan takım, bu yenilginin etkisinden uzun süre kurtulamadı.

4) BİREYSEL HATALAR

Bu sezon bireysel hatalardan sarı-lacivertliler 13 puan kaybetti. Göztepe, Trabzon, Akhisar, Kayseri, Osmanlıspor maçlarındaki bu hataların faturası ağır oldu.

5) İSTİFA SÜRECİ

Osmanlıspor maçındaki bireysel hata ile artık Teknik Direktör Kocaman da ümidini yitirmeye başlamıştı. İstifa etmeyi düşünse de yönetim deneyimli teknik adamı ikna edip devam etmesini sağladı.

Antalya hedefleri

Fenerbahçe'nin Antalya'daki ikinci yarı hazırlık kampında iki temel hedefi var. İlk olarak takımın son haftalarda ortaya koyduğu oyun formasyonunu geliştirmek ve ezberletmek. Diğeri de her geçen hafta artan fiziksel kapasiteyi en üst noktaya çıkarmak.

Teknik heyet özellikle doğru oyun konusunda duruyor. Saha çalışmalarının yanısıra ilk yarıda oynanan maçlar üzerinden de analizler yapılacak.

Oyuncuların maç içinde almaları gereken pozisyondan topu kullanmasına kadar, teknik heyetin kafasındaki oyun planı daha da geliştirilecek.

Saha çalışmaları ile de mevcut oynanan oyun daha iyi hale gelip takımın bunu ezberlemesi ve kusursuz şekilde uygulaması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.