GÜMÜŞYAKA ŞANSINI KULLANDI: 3-1

GÜMÜŞYAKA ŞANSINI KULLANDI: 3-1
Amatör 2.Küme 3.Grupta klasman mücadelesi veren üçüncü sıradaki Gökçeali ile dördüncü sıradaki Gümüşyaka sıralama açısından büyük önem taşıyan maçta kozlarını Silivri Ortaköy Stadı’nda paylaştı.
Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta devreyi 1-0 mağlup kapatan ev sahibi Gümüşyaka ikinci yarıda üç gol bularak kazandı: 3-1. Bu sonuçla haftaya üçüncü sırada giren Gökçeali dördüncü sıraya inerken, haftaya dördüncü olarak giren Gümüşyaka da üçüncü sıraya yükselerek 1.Amatör Küme için iddialı duruma geldi.

Karşılaşmaya Gümüşyaka mutlak galibiyet parolası ile çıktığı için oyunun başından sonuna kadar açık bir oyun sergiledi. Bu da kontratak bir oyun tarzı ile mücadele eden Gökçeali’nin de bir anlamda işine geldi. Rakibinin savunmada bıraktığı boşlukları değerlendirmeye çalışan Gökçeali defansif tedbirleri unutmadan golü kontrataklarla bulmaya çalıştı. Ancak maçtaki ilk gol tehlikesi Gümüşyaka’dan geldi.
Maçın 17. dakikasında kazanılan penaltı atışını Abdülkerim kaleci Rıdvan’a nişanlayınca skor yine 0-0’da kaldı. Bu pozisyon Gümüşyaka’nın oyundan  düşmesine neden olurken Gökçeali de daha çok rakibinin üzerine gitmeye başladı. Siyah beyazlılar 27. dakikada Samet’le bir gol bularak soyunma odasına da büyük bir avantajla gitti: 0-1. İkinci yarıda bütün riskleri alarak rakibinin üzerine giden Gümüşyakaspor 61. dakikada Özcan’ın golüyle umutlandı: 1-1. Bu golün ardından baskısını iyice arttıran ev sahibi ekip 71. dakikada ikinci kez penaltı kazandı. Bu kez topun başına Erkut geçti. Bu oyuncunun vuruşunda top filelerle buluşunca Gümüşyaka büyük bir avantaj yakaladı: 2-1. Bu golden sonra risk alma sırası Gökçeali’ye geldi. Ancak demoralize olan siyah beyazlılar 82. dakikada Erdi’nin golünü de filelerinde görünce 3-1 yenik duruma düşmekten kurtulamadı. Kalan sürede başka gol olmayınca haftanın derbisinde gülen taraf Gümüşyaka oldu.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.