Gürpınarspor’a liderlik sökmez: 2-0

Gürpınarspor’a liderlik sökmez: 2-0
Süper Amatör Lig 8. Grupta haftanın maçı olan Gürpınarspor – Yeşilköyspor maçı, ev sahibi Gürpınarspor’un oldu.

 Ligin ilk devresinin ilk maçında deplasmanda 2-1 kaybettikleri rakipleri Yeşilköyspor’u kendi saha ve seyircisi önünde konuk eden Gürpınarspor, hem rakibinin namaglup unvanına son verdi, hem de ilk devrede kaybettikleri 2-1’lik maçın rövanşını almış oldu. Gürpınar Stadında oldukça soğuk bir havada oynanan müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklar şeklinde geçti ve iki takımda gol yollarında etkili olamadı. İkinci yarıya ev sahibi Gürpınarspor oldukça iyi başladı. Sağlı sollu ataklarda Yeşilköyspor kalesinde gol arayan yeşil-beyazlılar, rakiplerini hataya zorladı. 63. dakikada savunmada görev yapan Gökhan, köşe atışından gelen topa mükemmel yükseldi ve topu kalecinin uzanamayacağı köşeye bırakarak takımını 1-0 öne geçirmenin sevincini yaşadı.

Penaltı, resmen es geçildi

Bu golle moral bulan Gürpınarspor, 69. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Sağ taraftan getirilen top ceza alanı içinde Yeşilköyspor’lu savunma oyuncusu topu elle kontrol etti. Bu pozisyonda kıdemsiz yan hakem Yusuf Şahan, pozisyona çok yakındı ve ısrarla bayrağını çekti. Pozisyonun penaltı olduğuna hükmeden Yusuf Şahan’a Orta hakem Vedat Demir uymadı ve pozisyonu devam ettirdi. Bu pozisyona itiraz eden Gürpınarspor’lu oyuncular ve kenar yönetimi netice alamadı. 80. Dakikada bu kez Gürpınarspor’da sahneye çıkan isim Enver oldu ve takımını 2-0 üstün duruma taşıyan golü Yeşilköyspor ağlarına bıraktı 2-0. Bu gol yeşil-beyazlılara büyük moral oldu. 81. Dakikada sağ kanattan aldığı topu direkt olarak kaleye vuran Emrah’ın yüzde yüzlük golü geçersiz sayıldı. Yan hakem nizami gol diye orta sahaya koşarken, orta hakem Vedat Demir. Golün ofsayt olduğu gerekçesiyle geçersiz olduğunu söyledi. Direkt ağlarla buluşan topa müdahale eden Gürpınarspor’lu oyuncunun topa kale içerisinde vurduğunu sezemeyen Vedat Demir, Gürpınarspor’un buz gibi golünü geçersiz sayarak tribünlerden büyük tepki çaldı. Müsabakanın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Gürpınarspor, bu önemli maçtan üç puanı iki golle almasını bildi.

Taraftar, 90 dakika hiç susmadı

Soğuk havaya rağmen tribünlerdeki yerini alan az sayıdaki Gürpınarspor taraftarı, 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarına gerekli desteği verdiler. Her golden sonra çılgınca sevinen Gürpınarspor taraftarları, maç bitiminde takımlarını tribünlere davet ettiler ve sevince ortak oldular. Müsabaka sonunda soyunma odalarının kapısına kadar gelen taraftarlar, futbolculara ve teknik heyete sevgi gösterilende bulundular. Bu galibiyetle puanını 23’e çıkaran Gürpınarspor, zirve iddiasını da bir anlamda sürdürmüş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.