Havutçu ve 4 kişiye daha tutuklama talebi

Havutçu ve 4 kişiye daha tutuklama talebi
Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, İbrahim Akın, İskender Alın, Ahmet Ateş tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler savcılık tarafından akşama kadar sorgulandı. Soruşturma savcısı Mehmet Berk; Beşiktaş Kulübü Futbol Takımı Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Asbaşkanı Serdal Adalı ve Emniyet Müdürü Ahmet Ateş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolar İbrahim Akın ve İskender Alın'ı tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Sevk gerekçesinin ‘şike’ olduğu öğrenildi.

İKİ FUTBOLCUNUN İDDİALARI KABUL ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

İbrahim Akın ve İskender Alın’ın savcılık sorgusunda haklarındaki şike yaptıkları yönündeki suçlamaları kabul ettiği öne sürüldü.. İbrahim Akın’ın Fenerbahçe maçı öncesi para aldığını kabul ettiği iddia edildi.. İbrahim Akın ile İskender Alın’ın Beşiktaş ile oynanacak kupa maçı öncesi kendilerine Beşiktaş tarafından transfer teklifi yapıldığını doğruladıkları öğrenildi. Bugün adliyeye sevkedilen Ufuk Özerten ise savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

AKIN'IN AVUKATI İDDİALARI REDDETİ

Adliye'nin dışına çıkarak basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan İbrahim Akın'ın avukatı müvekkilinin suçlamaları kabul ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Akın'ın avukatı şunları söyledi:

"Bunu nereden çıkarıyorsunuz. Bizi üzmeyin. Zaten üzgünüz iddiaları kabul ettik diye bir şey yok. Müvekkilim iddiaları kabul etse zaten sorgulama bu kadar uzun sürmezdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.