Kasım'a kadar Metris

Kasım'a kadar Metris
Savcılığın iddianameyi hazırlaması ve mahkemeden ilk duruşma tarihinin alınması en erken 3.5 ay süreceği için, bütün sanıklar bu süreyi Metris Cezaevi’nde geçirecek

ŞİKE soruşturmasında tutuklananlara büyük şok...

Aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 25 şüphelinin, avukatları aracılığı ile tutuklama kararına yaptıkları itirazlar reddedildi.

Bu, sanıkların en erken kasım ayına dek, yani 3.5-4 ay daha Metris Cezaevi’nde hapis yatacakları anlamına geliyor. Yetkililer, şike ile ilgili iddianamenin hazırlanmasının 2 ayı bulabileceğini belirtiyor. Savcılığın iddianameyi hazırlamasının ardından mahkeme, en erken 1 ay sonraya duruşma tarihi verebiliyor, ki bu da kasım ayına denk geliyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Giresunspor eski yöneticisi Abdullah Karakuz, Selim Kımıl ve Abdullah Eker’in tutuklama kararına itirazı, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce karara bağlandı. Mahkeme, Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 4 şüphelinin itirazını, ‘kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı’ gerekçesi ile oy birliği ile reddetti.

Mahkeme: Kuvvetli suç şüphesi var


FENERBAHÇE asbaşkanları Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, kulübün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, idari menajer Cemil Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, kaleci Korcan Çelikay, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, eski futbolcusu Ümit Karan, Diyarbakırspor eski başkanı Abdurrahman Yakut, Ömer Ülkü ve Coşkun Çalık’ın da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin avukatları aracılığıyla yaptığı itiraz, İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü. İtirazı reddeden mahkeme heyeti, tutuklama kararında herhangi bir isabetsizliğin bulunmadığını belirtti. Şüphelilerin üzerine atılı suçun niteliği ve yasalarda ön görülen ceza süresinin de dikkate alındığı ifade edilen kararda, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutanaklarının içerikleri ve bir kısım şüphelilerin beyanları da itirazın reddedilmesine gerekçe gösterildi.

Kararın devamında ise, “Tutuklanmalarına karar verilen şüpheliler açısından kuvvetli suç şüphesinin var olduğunu gösteren olguların bulunduğu, ayrıca delillerin henüz tam olarak toplanmadığı, verilen tutuklama kararında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı, tutuklama tarihinden bugüne kadar dosyadaki delillerde şüpheliler lehine tutuklama sebeplerini ortadan kaldıran bir değişikliğin bulunmadığından, reddine karar verildi” denildi.

Başkan 3 kişinin tahliyesini istedi ama...

İSTANBUL 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay, tutuklu sanıklardan Ömer Ülkü, Coşkun Çalık ve Abdurrahman Yakut’un tahliyesi yönünde oy kullandı. Akçay, karşı oyunda şunlara yer verdi: “İsnat edilen eylemlerin, işlendikleri tarih, delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak, bu şüpheliler hakkında yurt dışına çıkma yasağı konmak suretiyle tahliyelerine karar verilmesi görüşünde olduğumdan bu üç şüpheli için çoğunluğun görüşüne katılmıyorum.”

Bundan sonra ne olacak?

TUTUKLAMA kararlarına yapılan itirazları reddedilen 25 şüpheli, bundan sonraki süreçte nöbetçi mahkemelere başvurarak, kararın incelenmesini ve tahliye edilmeyi isteyebilecekler. Tahliye talebiyle ilgili sayı sınırı bulunmuyor. Talep olmasa bile tutuklama kararını veren nöbetçi mahkemeler tutukluluk kararını ayda bir kez gözden geçirecek..


Yıldırım’a oda içi hava temizleme cihazı götürdüler

/_np/0457/13990457.jpgAziz Yıldırım’ın kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi, Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan babalarına oda içi hava temizleme cihazı götürdü.


Aziz Yıldırım hastaneye kaldırıldı

ŞİKE soruşturması kapsamında Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün gece yine rahatsızlandı. Koluna serum takılarak Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım, geceyi hastanede geçirdi.


Tutuklama kararına
itirazları reddedilenler
1. Aziz Yıldırım
2. Abdullah Karakuz
3. Selim Kımıl
4. Abdullah Eker
5. Şekip Mosturoğlu
6. İlhan Ekşioğlu
7. Olgun Peker
8. Mecnun Otyakmaz
9. Bülent Uygun
10 Ahmet Çelebi
11. Abdurrahman Yakut
12. Talat Emre Koçak
13. Coşkun Çalık
14. Ömer Ülkü
15. Haldun Şenman
16.Tamer Yelkovan
17. Cemil Turhan
18. Ümit Karan
19. Ali Kıratlı
20. Korcan Çelikay
21. Sami Dinç
22. Yusuf Turanlı
23. Bülent İbrahim İşcen
24. Mehmet Yenice
25. Abdullah Başak


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.