Ligin başlama tarihi bugün belli olacak

Ligin başlama tarihi bugün belli olacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve beraberindeki heyetin İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yaptıkları görüşmeler sona erdi. Arıboğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada ligin başlama tarihini bugün görüşeceklerini bi
TFF Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı, İcra Kurulu Üyesi Kemal Olgaç ve Avukat Levent Polat'tan oluşan TFF heyeti, UEFA'nın turnuvalar departmanı sorumlusu Giorgi Archetli, ulusal federasyonlardan sorumlu departman yöneticisi Thierry Favre ve UEFA Avukatları Pierre Cornu ve Alasdair Bell ile biraraya geldi

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lütfi Arıboğan görüşmenin detaylarından bahsetti. Arıboğan'ın açıklamaları şöyle:

"Çok başarılı bir toplantı oldu. Bu süreçte TFF'YE olan güvenlerini belirttiler.Dünyada şike benzeri olumsuzluklarla mücadelede UEFA'nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Türkiye'deki şike soruşturmasıyla ilgili savcılığın ve özellikle polisin yaptıklarından memnunlar. Onlarla yaptığımız iş birliğinden memnunlar. Resmi belgeler elimize geçmediği için sürecin ağır işlediğinin farkındalar. UEFA belgelerin elimize geçtiğinde sürecin hızlanacağının da farkında. İş birliğimiz iki tarafı da mutlu eder şekilde devam edecek.

Resmi otoritelerin yaptığı araştırmalar sonucunda resmi belgeler henüz elimize gelmediği için Türkiye'ye ait konularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nu destekliyorlar. UEFA'nın kendi organizasyonları için sürecin akması gerektiğini söylüyorlar. Delillerin geçen haftadan beri bize gelmesini bekliyoruz ancak bu hafta içinde geleceğini düşünüyorum.
Kararlarımızdan önce kamuoyunu beklenti içine sokmamak lazım."

TFF Yönetim Kurulu'nun yarın(bugün)saat 16.00'da İstanbul'da bir toplantı gerçekleştireceğini ve bu toplantıda ligin başlama tarihi dahil süreçle ilgili her türlü konunun detaylı olarak ele alınacağını açıklayan Arıboğan, ''Toplantının sonucuna ilişkin şimdiden bir açıklama yaparak, kamuoyunda beklenti oluşturmak doğru olmaz. Her gün bu konuda yeni gelişmeler oluyor. Ayrıca soruşturmanın genişleyip, genişlemeyeceğini de bilmiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Lutfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübü'nün, Türkiye Kupası'nı gözaltındaki kulüp yetkilileri aklanana kadar iade etme talebiyle ilgili olarak da ''Etik bir davranış. Fakat bu konuda da federasyon yönetiminin bir karar alması gerekiyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

UEFA, TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili bilgi aldığını bildirdi ve TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi.

UEFA'nın internet sitesindeki açıklamada, UEFA yetkililerinin bugün İsviçre'nin Nyon kentinde TFF yetkilileriyle biraraya gelerek soruşturmayla ilgili bilgi aldığı belirtildi. Açıklamada, görüşmede UEFA'nın soruşturmayla ilgili tam olarak bilgilendirildiği ve TFF'nin devlet yetkilileriyle yakın işbirliği içinde atacağı adımların anlatıldığı kaydedildi.
UEFA'nın TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yinelediği açıklamada, UEFA ve TFF'nin, şikeyle ilgili meselelerde hoşgörü gösterilmemesi kuralına bağlı kalacaklarını teyit ettikleri vurgulandı.

Açıklamada, UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili tutumunu daha önceki açıklamasında ortaya koyduğu ve bu tutumun değişmediği hatırlatıldı. UEFA'nın 12 Temmuz'daki açıklamasında, şu an soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına alınmaması için neden olmadığı belirtilmişti.

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve beraberindeki heyet, bugün Nyon'da UEFA yetkilileriyle biraraya gelmiş, Arıboğan, yaptığı açıklamada, ''UEFA bu süreçte TFF'ye olan güvenini belirtti. UEFA'nın şike konusundaki duyarlılığını biliyoruz. TFF'nin henüz resmi belge ve delillere sahip olmadığını, bu nedenle sürecin hızlanmadığının bilincindeler. Gerekli belge ve delillere sahip olduktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının da farkındalar'' diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.