MALTEPE’DE SOYAK MUCİZESİ

MALTEPE’DE SOYAK MUCİZESİ
TFF 2.Lig 3.Grup ekiplerinden Maltepespor’da teknik direktör Tuncay Soyak’ın göreve gelmesinin ardından arka arkaya gelen galibiyetler camiada yüzlerin gülmesine neden oldu.

Soyak, göreve geldikten sonra takımın ligdeki tablosunu tersine çevirerek ilk çıktığı maçta Oyak Renault’u deplasmanda, ikinci maçta da içeride Isparta Emrespor’u aynı sonuçlarla 1-0 mağlup ederek bir anda beklentilerin de yükselmesine neden oldu. Takıma eliyle sihirli bir değnek gibi dokunan Soyak’ın iki maçlık performansı mükemmelin de ötesinde. Takımı iki haftalık görev süresi içinde 15.hafta sonunda 22 puanla 8.sıraya taşıyan Soyak gözünü üst sıralara dikti. Göreve geldiği kısa süre içinde farkını hissettiren tecrübeli teknik adamın iki haftalık performansı camiayı da tatmin etti. Konuya sitesinde geniş yer ayıran gazeteci Kadir Küçükay, Tuncay Soyak’ın Maltepe’yi iyi analiz ettiğini, doğru tespitler yaptığını ve dersini iyi çalıştığını söyledi. Küçükay yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: Bir hocanın bu kadar kısa zamanda bir futbol takımına ne vereceği düşünebilir ancak futbolda doğru işler yaparsanız başarılı olursunuz. Hoca dersini iyi çalışmış, Maltepe takımını iyi analiz etmiş, doğru bilgiler verilmiş, aldığı bilgileri de iyi uyguluyor. Önce elinizdeki futbolcuların yapısına uygun  oyun sistemi belirlemeniz gerekir. Oynucuları verimli oldukları mevkilerde oynatmalısınız. Defansif özelliği bulunmayan hücum oyuncusunu sağ bek oynatırsanız macera ararsanız, kaybedersiniz. Deneyim zamanla kazanılır yaşayarak öğrenilir. Bu sebeple antrenörlükte de tecrübe çok önemlidir. Oyuncular lig maçlarında değil antrenmanlarda denemelidir. Maçın provası çift kale maçta ya da hazırlık maçında yapılır. Görmek istediğiniz futbolcuyu oynatarak neler yapabileceğine bakarsınız.
Takımınızın idman programında grup çalışmasına yer verirsiniz monotonluktan çıkararak
tespit ettiğiniz eksiklikleri giderecek antrenmanlar yaparsınız. Tuncay Soyak ilk idmanda defans oyuncularına kademe ve kayma konusunda uygulama yaptırdı. Diğer oyunculara da gol vuruşu çalıştırdı. Dün yapılan idmanda da yan ortalarda alan ve adam markajının nasıl yapılması gerektiğini gösterdi.
Profesyonel 3.lig seviyesindeki bir takım oyuncularına bu çalışmalar yapılır mı derseniz eğer
bilmiyorlarsa yapılır. Maltepespor’un son maçlarda gol pozisyonları ve gol vuruşlarındaki becerisizlik olduğunu izliyoruz. Golleri defans oyuncuları atıyor, özellikle stoperlerin gol atmasının anlamı budur.
Tuncay Soyak da bunu görmüş olacak ki gol vuruşu çalışmaları yapıyor, hocaya bir de
hücum oyuncularının defansif görevleri olduğu ve bunun niçin geri dönüşleri yapmaları
gerektiğini de hatırlatmasını öneriyorum.
Tuncay Hocanın agresif ve mücadeleci ruhunu takımına da yansıtacağını düşünüyorum.
Soyak, Maltepespor takımına  4-4-2 oyun sisteminin uygun olduğunu tespit etmiş, Oyak Renault deplasmanında uygulamış ve kazanmıştır.
Emrespor takımının asla küçümsenmemesi gerektiği, oynadığı maçlarda önce defansif
yönünün iyi olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Tuncay Soyak bu liglerde deneyimli bir hocadır. Maltepespor’u Play Off grubuna taşıyacağı
konusunda tereddütüm yok ancak bu takıma 1 kaleci,1 santrfor 1 orta saha göbek olmak
üzere toplam 3 futbolcuyu ara transferde almalıdır.
Bu takviyeler yapıldıktan sonra Maltepespor’u ilk 5 takım arasında görebiliriz. Ancak
takımın ekonomik sorunlarının çözülmesi gereklidir.
Bu başkan ve yönetimin de bu sorunları çözeceğine inanmıyorum...Yolun sonu görünüyor.
Geçtiğimiz sezon B.Çekmecespor’la 3.Lig şansını finalde Karagümrük’e 3-2 yenilerek kaybeden Soyak’ın Maltepespor başında iki haftada gösterdiği olağanüstü başarı gözlerin de tecrübeli teknik adamın  bundan sonra takımın başında nasıl bir performans göstereceğine çevrilmiş durumda.
------- -------

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.