Merkez İlköğretim Kapalı Spor Salonu açıldı

Merkez İlköğretim Kapalı Spor Salonu açıldı
Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Merkez İlköğretim Kapalı Spor Salonu açılış töreni gerçekleşti. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun gerçekleştirdiği kapalı spor salonu açılış törenine yüzlerce öğrenci katıldı.

Yeni bir spor salonu hizmete sunduğu için Başkan Kadıoğlu’na öğrenciler ve veliler tarafından sevgi seli gösterildi.
Merkez İlköğretim Kapalı Spor Salonu açılış töreninde öğrenciler tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve protokol mensuplarına çiçek takdim edildi.
Özvatan “ Ağaç direkleri kale yapılırdı”
Programda ilk konuşmayı Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan yaparak, gençlerin ders dışında vakitlerini verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Özvatan “ Esenyurt’a 10 yıl öncesinde eski okul bahçelerinde ağaç direkli kaleler ile top oynayan gençlerimiz vardı. Şimdi ise yavrularımızın spor yapabileceği modern tesisleri kavuşuyoruz. Çocuklarımızı sanata ve spora teşvik etmeliyiz. Gençlerimiz dersleri dışında arta kalan vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak gerekir. Bu anlamda öğrencilerimize ve Esenyurt halkına böyle hizmetler verdiği için Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Başkan Kadıoğlu “ Spor tesislerimizi çoğaltacağız”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ardından, kürsüye gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşmasına başlamadan önce öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından yoğun alkış aldı. Başkan Kadıoğlu “ Bugüne kadar çok sayıda spor alanı ve spor tesisi vatandaşımızın hizmetine açtık. Bundan sonrada sırasıyla 4 tane daha böyle tesisimizi Esenyurt’a kazandıracağız.  Önümüzdeki yılda yeni projeler ile daha da böyle tesis sayısını çoğaltacağız. Bugüne kadar “Sağlam kafa sağlam vücutta olur” sözüne uygun şekilde, gençler için, çocuklarımız için kişilikleri gelişsin, sağlıklı faydalı insanlar olsun diye düşünerek spor salonlarımızı çoğaltmaya gayret ediyoruz. 2004 yılında başladığımız spor çalışmaları neticesinde, bugün Esenyurt ’ta 17 ayrı branş ile toplam 35 bin sporcumuz var. 9 tane kapalı spor salonumuz, 1 tane yarı olimpik yüzme havuzumuz,  11 adet fitness salonumuz, 2 tane şehir stadyumumuz var. 32 ayrı noktada spor yaptırıyoruz, bunları zaman içinde sayısını artıracağız.    Yeni tesisimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Kadıoğlu spor yapan gençlere eşlik etti
 Konuşmalar ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki heyet Merkez İlk ve Ortaokulu Kapalı Spor Salonu açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti. Başkan Kadıoğlu voleybol, basketbol, masa tenisi ve satranç oynayan öğrencilere eşlik ederek, bu etkinliklerden sürekli faydalanmaları gerektiğini ifade etti.
Merkez İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu, toplam 1100 m² alandan, üç katlı olarak yapıldı. Spor salonunda Basketbol, Voleybol, Salon Futbolu, Step, Plates, Fitness, Masa tenisi ve Satranç spor yapılabiliyor. Ayrıca spor salonu 120 kişilik tribün, soyunma odaları, kafeterya, bekleme salonu ve idari bölümden oluşmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.