Milli kayakçılar aramızda...

Milli kayakçılar aramızda...
Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulübü'ne bağlı milli kayakçılar kampa girerek önümüzdeki şampiyona hazırlıklarına başladı. Milli takimlar sorumlusu Metin Kuru yönetiminde antreman yapan sporcular, Beylikdüzü sahilinden geçen vatandaşların da ilgi odağı ol

Aralarında; Sebahattin Oblaga, Mustafa Yildiz, İbrahim Yıldırım, Muhammet Ataz, Onur Kılıçaslan, Müjdat Boz, Yakuphan Önal, Onurcan Kuru, Pelin Kar ve Şeval Okan'dan oluşan sporcuların tamamı milli sporcu olarak Türkiye Kayak Milli Takım forması giyiyorlar.

Madalyalar geliyor

Türkiye Kayak Federasyonu'nun desteğini de arkasına alan, Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulüp Başkanı Metin Karayazı HABERDAR'a yaptığı açıklamada 'Bu yıl gerek ülkemizde gerek ise uluslararası yarışmalarda sayısız madalyalar kazanmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin en iyi milli sporcularını bünyemize kattık. Aralarında 3 defa olimpiyat larda yarışan ve bu sene de 4, defa yarışacak Sebahattin Oblaga olmak üzere bir çok milli kayakçı Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulübü bayrağı ile yarışacak' dedi.
 
Başkan Metin Karayazı 'Herkes bizim ata sporumuzun güreş olduğunu düşünür, benim ata sporum ise kayaktır. Biz Sarıkamış'ta kaya kaya büyüdük. Büyüklerimizden öyle öğrendik. Beylikdüzü gibi güzel bir ilçeye geldiğimizde de istedik ki bu güzel sporu daha geniş kitlelere duyuralım. Ve Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulü'ün kurduk. Aradan geçen iki senede kulübümüz çok yol aldı. Bir çok dostlar edindik. Yeni kayak sevdalısı arkadaşlar edindik. İnanıyorum ki yakın zamanda; Esenyurt, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Avcılar ve tüm bölgemizden de milli kayakçılar yetiştireceğiz. Her geçen gün kayakseverlerimiz daha fazla artacak' dedi.

Karayazı sözlerini şöyle sürdürdü; '2012 Ocak ayında Uludağ'da düzenlenecek şampiyonalardan en az 15 madalya alarak döneceğiz. Bu madalyaları alıp getirip Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Yusuf Uzun'a hediye edeceğiz. Sporun tüm dallarını çok seven Başkan Uzun'un başarımızda desteği büyüktür. Sörf gibi kayağa rağmen daha az ilgi gören spor dallarına bile destek veren belediye başkanımızın kayak söz konusu olduğunda da şimdikinden daha fazla destek vereceğine inanıyorum' dedi.

Kayak ilgisi artıyor

Milli takımlar sorumlusu ve Türkiye Kayak Öğretmenleri Dernek Başkanı Metin Kuru ise ömrünü kayak sporuna verdiğini kaydederek ' Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulüp Başkanı Metin Karayazı gibi işadamları sayesinde kayak sporunun ülkemizde daha iyi yerlere geleceğinden eminim. Spor denince artık akla sadece futbol gelmiyor. Tenis var, yüzme var, kros var ve tabi kayak var. Her geçen gün kayak sporuna gösterilen ilgi kat kat artmaktadır. Bu gelişmeyi siyasilerimizin ve iş adamlarımızın da görmezden gelmediğini gözlemlemekteyim' dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.