Nihat Özdemir açıkladı: İşte liglerin başlama tarihi

Nihat Özdemir açıkladı: İşte liglerin başlama tarihi
TFF Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

Nihat Özdemir'in açıklamaları:


 "5 aydır bu süreci yaşıyoruz. Dünyaya örnek bir mücadele gösterdik. Pandemi ile savaşta her gün daha iyiye gidiyoruz. Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da etkilendi. Devletimizin aldığı kararlarla sportif tedbirleri en erken alan ülkeler arasındayız. 11 Mart'tan sonra maçları seyircisiz oynattık, ilk ölümlü vakaların ardından ise ligleri erteledik. Allah'a şükür ki sahalardan virüs çıkmadı.

1.5 ay geçti, önlemleri aldık, kararlı mücadelemizle önemli yol aldık. Futbola dönüş için sağlık kurulumuz çalışma gerçekleştirdi. Protokol hazırlandı. 1. kısmı paylaştık. Müsabaka evresini de en kısa zamanda duyuracağız.

Önce sağlık dedik. Futbolumuzun en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Bakanımız ile toplantılar yaptık, kulüplerle görüştük, devletimizin tüm kurullarıyla durumu değerlendirdik. UEFA ile FIFA ile görüştük. En son olarak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile görüştük. Gerçekten zor bir görevi başarı ile yürütüyor. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugün de yönetim toplantımızı yaptık. Normalleşme planı çerçevesinde görüştük. Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik.

Şimdilk olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolar olması kaydıyla, liglerimizi 12-13-14 Haziran'da başlatma kararı aldık. Bunu Sağlık Bakanlığı'na göndereceğiz, onlar da Bilim Kurulu'na sevk edecek. Onlar maçların nasıl oynanacağına karar verecek. Sonuçta esasları kulüplerimize bildireceğiz. Biz de federasyon olarak Süper Lig, 1., 2., 3. lig ile bölgesel amatör lig temsilcileri ile görüşeceğiz.


Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz ama yeni dönemi de fırsata çevirmeliyiz. Bunu başaracağımıza eminim. İnşallah ligleri en iyi şekilde temmuz sonunda bitireceğiz. Ağustos ayında da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak taçlandıracağız. Kararın hayırlı olmasını diliyorum."

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.