Peki şimdi ne olacak?

Peki şimdi ne olacak?
UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezasını onaması sonrasında gözler sürecin nasıl gelişeceğine çevrildi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men cezalarına yaptığı itirazları reddetmesi ve cezaları onaylaması hakkında ne düşünüyorsunuz... 


UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'yi 2 yıl, Beşiktaş'ı ise 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men etmesi sonrasında iki kulübümüz de UEFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu bugün açıkladığı kararlarla iki kulübün de cezasını onadı.

Bu karar sonrasında hem sarı lacivertli hem de siyah beyazlı ekip için bir itiraz merci daha var o da Uluslararası Tahkim Mehkemesi yani kısa adıyla CAS. Buradan çıkacak sonuç ise son ve nihai karar olacak. İki kulübümüz de CAS'a yürütmeyi durdurma kararı için başvuracak. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kaybı 50 milyon euro


Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi gelirleri de olumsuz yönde etkiledi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men cezalarına yaptığı itirazları reddetmesi ve cezaları onaylaması hakkında ne düşünüyorsunuz... 


Fenerbahçe bu sezon şampiyonlar ligi'ne katılsaydı lisanslı taraftar ürünü, stat geliri ve UEFA'dan kasasına en az 35 milyon Euro koyacaktı.
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ne katılması durumunda kulübün kasasına 15 milyon Euro girecekti. İki kulübün gelir kaybı 50 milyon Euro'yu bulacak. Böylece Galatasaray en yakın rakiplerine de önemli bir fark atmış olacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek takım olursa kasasına en az 25 milyon Euro girecek. Stat, lisanslı taraftar ürünü satışı ve sponsorluk gelirleriyle bu rakamı 50 milyon Euro'ya çıkaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.