ŞAMPİYONLAR ESENYURT’TAN ÇIKIYOR

ŞAMPİYONLAR ESENYURT’TAN ÇIKIYOR
Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, farklı branşlarda İstanbul ve Türkiye çapında şampiyonlar yetiştiriyor. Sporun başkenti Esenyurt ’tan yeni şampiyonlar çıkmaya devam ediyor.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatları doğrultusunda Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü olarak toplam 30 branşta 50 noktada alanında uzman 90 eğitmen ve 22 spor tesisi ile hizmet veriyor. İlçede tüm spor faaliyetlerini halka ulaştırarak “Esenyurt ’ta Spor Yapmayan Kalması”, “Sporu ayağınıza getirdik”, “7’den 77’ye tüm Esenyurt için Spor Vakti” sloganları ile gerçekleştirilen proje çalışmalarında spor çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Başkan Kadıoğlu’nun özellikle spora ve sporcuya vermiş olduğu önem ve ciddi destekler neticesinde Esenyurt ‘ta bugün itibariyle 60 bin kayıtlı sporcu ücretsiz olarak spor yapma imkânı bulmaktadır. 
Spor alanında yapılan çalışmalar ile 7’den 77’ye tüm vatandaşlara yönelik hizmetler neticesinde özellikle Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü genç sporcularının yakaladığı Türkiye ve İstanbul genelindeki başarılarda göze çarpıyor. Esenyurt Belediyesi Spor Okulları bünyesinde yetişen sporcular eğitim aldıkları farklı branşlarda elde ettikleri başarılar ile ilçeye bu anlamda gurur yaşatmaktadırlar. Burada yetişen sporcular almış oldukları dereceler ve madalyaların yanı sıra milli takımlardan almış oldukları davetler neticesinde Esenyurt ’ta ayrıca gurur kaynağı olmaktadır.
Esenyurt Belediyesi Spor Okulları kapsamında sürekli spor eğitimi amacıyla Yaz Spor Okulları ve Kış Spor Okullarında başta yüzme, futbol, basketbol, voleybol, karate ve jimnastik gibi birçok branşta eğitimler verilmektedir.

Milli takımların yeni rotası Esenyurt…

Esenyurt Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören öğrencilerden Aytaş Yıldız 2015 Türkiye Karate Şampiyonu ve 2012-2013-2014 İstanbul Karate Şampiyonu oldu. Atletizm dalında ise Mahir Güneş 1500 metrede 2015 İstanbul 1’ncisi, Güreş alanında Emre Mutlu 2015 İstanbul Güreş Şampiyonu olmuştur.

Esenyurt Belediyesi Spor Okulları Çim Hokeyi Takımı, okullar arası çim hokeyi 2015 İstanbul Şampiyonu ve iller arası 2015 Hokey Ligi Şampiyonluğunu elde etti. Bu başarı ile hokey milli takımımızın kalesine Esenyurt Belediyesi Çim Hokeyi Takımının kalecisi Doğukan Özkan seçildi. 

Ayrıca Esenyurt Belediyesi olarak toplamda 3 sporcu ile katıldığı Minik Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonasında Hilal Önerge 30 kg ’da Türkiye Şampiyonu olurken 34 kg’ da ise Emine Çakmak Türkiye 3’ncüsü olmayı başardı. Derceye giren Esenyurt Belediyesi Spor Okulları güreşçileri Güreş Milli Takımına seçildiler.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu göreve geldiği günden bu yana ilçeye iki adet şehir stadyumu, iki adet kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksi ve her mahallede kapalı spor salonlarını kazandırdı. Ayrıca devasa şehir parkaları imar eden Başkan Kadıoğlu bu parklarda da yürüyüş alanları ile spor yapma bölümlerini de ihmal etmedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.