Şampiyonlar Ligi heyecanı İstanbul'da başlıyor

Şampiyonlar Ligi heyecanı İstanbul'da başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları bugün İstanbul'da çekilecek. Beşiktaş, kuraya tek Türk temsilcisi olarak katılacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde saat 19.00'da çekilecek kuranın ardından belirlenecek. Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu unvanıyla turnuvaya doğrudan katılma hakkı elde eden Beşiktaş, kura çekimindeki tek Türk temsilcisi olacak.

Beşiktaş ise play-off maçlarının sonuçlarına göre üçüncü veya dördüncü torbada yer alacak. Ayrıca kura sırasında erkek ve kadın futbolunda 2020-2021 sezonunun en iyileri de ödüllendirilecek. Yılın futbolcusu ve teknik direktörü ile mevkilerine göre yılın en iyi futbolcularına verilecek ödüller sahiplerini bulacak.

İLK HAFTA MAÇLARI 14-15 EYLÜL'DE

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları, 14-15 Eylül'de başlayıp 7-8 Aralık'ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yollarına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Geçen sezon İngiliz ekibi Chelsea'nin mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finali, 28 Mayıs'ta Rusya'nın Saint Petersburg şehrindeki Krestovsky Stadı'nda oynanacak. Pandemi nedeniyle yoğun güvenlik ve sağlık önlemleri altında yapılacak toplantıda Avrupa futbolunun patronları ve yıldızları da katılacak. Törenler UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı yayınlanacak.

EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ ALACAK

UEFA, Avrupa futbolunda 2020-21 sezonunun en iyileri bugün İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

KJAER'E BAŞKANLIK ÖDÜLÜ

Öte yandan UEFA, 2021 yılına ait Başkanlık Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. EURO 2020'de takım arkadaşı Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan uzun süre başında bekleyen, aynı zamanda ailesini telkin eden kaptan Simon Kjaer ve Danimarka Milli Takımı'nın sağlık görevlilerine ödül verilecek. UEFA Başkanı Ceferin, "Bu yıl Başkanlık Ödülü, futbolun da ötesinde bir durumu takdir edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.