Şener ve Özgener serbest

Şener ve Özgener serbest
Trabzonspor Kulübü ve Futbol Federasyonu eski Başkanı huzura erdi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, mahkeme tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Mahmut Özgener de 5 saat süren ifade alınma işleminin ardından mutlu sona ulaştı.

BİR İLK

Futbolda şike soruşturmasında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda da bir ilk yaşandı. Ergenekon, Balyoz gibi son yılların en önemli iki soruşturmasının yürütüldüğü İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda ilk kez bir şüpheli hakkında savcı kefalet isteminde bulundu. Şener’in serbest bırakılmasına karar veren savcı Mehmet Berk, 200 bin lira kefalet ödemesini istedi. Ancak mahkeme talebi reddetti.

ANKARAGÜCÜ-Fenerbahçe maçında teşvik primi için anlaştığı iddiasıyla gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden Şener’in 200 bin lira kefalet ödemesi yönünde karar verilmesini talep etti. Ancak mahkeme talebi reddetti ve Şener’e yurt dışına çıkış yasağı koydu.

4 saat sorgulandı

Emniyette 4 saat sorgulanan ve 23 sayfa ifade veren Başkan Şener’in savcılık ifadesi de yaklaşık 2,5 sürdü. Sadri Şener, savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen, Ankaragücü-Fenerbahçe maçında maçı kazanması karşılığında Trabzonspor tarafından Ankara ekibine kiralanan Drago Gabriç’i Ankaragücü’ne bonservisiyle beraber verecekleri iddialarını kabul etmedi. Futbol camiasında şike yapıldığını duyduğunu anlatan Sadri Şener, “Şike kötü bir şey” dedi Trabzonspor’un teşvik primi için Sivasspor, Karabükspor ve Eskişehirspor’la temasa geçtiği iddiaları da Sadri Şener’e soruldu.

Trabzon’a hayırlı olsun

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi savcının kefalet talebini reddetti ancak Şener’e yurt dışına çıkış yasağı koydu. Savcılıktan çıkarken gazetecilerin kefaleti sorduğu Sadri Şener, “O önemli değil” dedi. Başkan, “Yargılama sonucunda serbest bırakıldım. Benim şahsımın beklediği bir şey yok. Trabzonspor’a hayırlı olsun” dedi. Şener’in çıkışı sırasında adliye kapısında bekleyen Trabzonspor taraftarları tezahüratta bulundu.

Arka kapıdan çıktı, “Yorgunum” dedi

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk’e 4 saat ifade veren ve serbest kalan Mahmut Özgener’in ise adliyeden ayrılırken çok yorgun olduğu gözlendi. Dün sabah adliye binasına hâkimler ve savcılar tarafından kullanılan ana kapıdan alınan Özgener, serbest kaldıktan sonra sanıkların kullandığı arka kapıyı tercih etti. Özgener adliyenin kapısından çıktıktan sonra açıklama yapmasını isteyen gazetecilere ise, “Yorgunum, açıklama yapmak istemiyorum” demekle yetindi.

Akın-Alın gözaltında

Gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Temel Tarık Kazancıoğlu ve Genel Sekreter Hasan Yener, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Trabzonspor Kulübü İdari Menajeri Caner Çuvalcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Recep Denizer ise hala gözaltında. Öte yandan İstabul BŞB.’den futbolcu İbrahim Akın ile İskender Alın da gözaltına alındı.

200 bin TL nasıl hesaplandı?

SADRİ Şener’den istenen 200 bin TL şöyle hesaplandı: Yasa gereği şike suçunda para cezası günlüğü 20 liradan, 20 bin gün üzerinden hesaplanarak veriliyor. Ancak teşvik primi suçunun cezası şike suçunun cezasının yarısı kadar olduğu için para cezasında gün sayısı da 10 bin güne iniyor. Günlüğü 20 liradan 10 bin gün olarak hesaplanan kefalet ücreti 200 bin lira tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.