TFF'de FETÖ temizliği sürüyor!

TFF'de FETÖ temizliği sürüyor!
MHK’nin ardından PFDK, Tahkim, Temsilciler, Etik ve Sağlık Kurulu’nda da toplam 20 üyenin örgüt bağlantısı ortaya çıkınca istifa dilekçeleri yürürlüğe konuldu.
 Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Türkiye Futbol Federasyonu bünyesine sızıp sızmadığının tespiti için tüm kurul üyelerinin istifasının istenmesiyle başlayan inceleme tüm hızıyla sürüyor. Merkez Hakem Kurulu’nda 9 üyenin 5’inde örgüt bağlantısının tespit edilmesinin ardından dün de diğer kurullarda deprem yaşandı. Hain örgütün ülke futbolunun en önemli kurullarının tamamına sızdığı ortaya çıktı. Futbolumuzun disiplinini ve adaletini sağlamakla görevli olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun yanı sıra Temsilciler, Etik ve Sağlık Kurulu’nda toplam 20 üye için Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan olumsuz rapor geldi.

TOPLAM SAYI ŞİMDİLİK 125

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda 7 üyenin 2’sinde, Tahkim Kurulu’nda 7 üyenin 3’ünde, Temsilciler Kurulu’nda 7 üyenin 4’ünde, Etik Kurul’da 5 üyenin 2’sinde FETÖ/PDY bağlantısı tespit edildi. Ayrıca yine bu doğrultuda Sağlık Kurulu’nda da 9 üye için olumsuz rapor gelmesi üzerine MHK’de olduğu gibi istifalar yürürlüğe konuldu ve yeni kurullar hızla atandı. TFF bünyesindeki temizlikte FETÖ/PDY bağlantılı kişi sayısı ise toplamda 125’i bulurken incelemelerin tüm hızıyla sürdüğü ve gelecek günlerde bu sayının artabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.