TFF'de Şenol Güneş toplantısı

TFF'de Şenol Güneş toplantısı
A Milli Takım, Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Hollanda'ya deplasmanda 6-1 mağlup oldu. Maç sonrası oklar Teknik Direktör Şenol Güneş'e çevrildi. TFF Yönetimi, Hollanda maçı sonrası yaptığı olağanüstü toplantıda Şenol Güneş’in performansını ma

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Takım’ın Hollanda karşısında aldığı ağır yenilginin ardından sıcağı sıcağına yönetim kurulu arkadaşlarıyla bir araya geldi. Zirvede ay-yıldızlı ekibin oynadığı son üç maç masaya yatırıldı. TFF Yönetimi biri kazanılsa da son üç karşılaşmadaki performansın, ortaya konan futbolun hiç de iyi olmadığı görüşünde birleşirken, Avrupa Şampiyonası’ndaki ciddi başarısızlığa rağmen Teknik Direktör Şenol Güneş’in hiçbir değişime gitmemesinin de bu ortamı yarattığının altı çizildi.

Yöneticiler, “Biz hocamıza her türlü desteği verdik. İstediği her şeyi onayladık, hep arkasında durduk. Ama kendisi ne yardımcı düzeyinde, ne yöntem konusunda yeni hiçbir adım atmadı” ifadelerini kullandılar. Toplantıda bir grup Güneş’in acilen görevden alınması istedi.

İKİ AYRI GÖRÜŞ 

Toplantıda 22 milyon TL’lik tazminat ve takımın başına getirilecek isim üzerinde uzlaşma sağlanamadı. Bir diğer grup ise önlerinde dört maç olduğunu, Dünya Kupası’na gidememeleri halinde zaten Şenol Güneş’in istifadan başka yolunun kalmayacağını savundu ve “bekleyelim” önerisini sundu.

‘EURO 2020 SONRASI BIRAKMALIYDI’ 

Toplantı sırasında Şenol Güneş’e yönetiminden ciddi tepki geldiği de belirtilirken, “Avrupa Şampiyonası sonrası herkes istifasını beklerken kendisi devam etme kararı aldı. Belki o zaman takımı bıraksa ne Karadağ’a puan verirdik, ne de Hollanda’dan fark yerdik. Hatta lider bile devam ediyor olabilirdik” dendiği öğrenildi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de söz alarak, “Ortada ciddi başarısızlık var. Bunda bizim de sorumluluğumuz mutlaka var. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırım. Bu ülke bu tabloyu hak etmiyor” dediği bildirildi.

İSTİFASI İSTENECEĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ 

Güneş’in bugün TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geleceği öğrenildi. İkilinin bir durum değerlendirmesi yapacağı ve alınan kötü sonuçların sebeplerinin masaya yatırılacağı ifade edildi. Zirvede Güneş’ten istifasının isteneceği de ileri sürüldü.

SELİM SOYDAN İSTİFAYA HAZIR 

Milli Takımlar Sorumlusu Selim Soydan’ın da yönetim kurulu toplantısında, “Ortada ciddi bir başarısızlık var. Bunda mutlaka benim de payım vardır. Sayın başkan ne istersen yapmaya hazırım. İsterseniz milli takımı bırakayım, isterseniz yönetim kurulundan da istifa edebilirim” dediği öğrenildi.

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.