TFF'den beklenen açıklama geldi

TFF'den beklenen açıklama geldi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ligin planlandığı şekilde 5 Ağustos tarihinde başlayacağını ve planlandığı şekilde devam edeceğini söyledi.

İstinye'deki TFF merkezinde yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Aydınlar,

ellerinde herhangi bir delil ve belge bulunmadığını belirterek, disiplin soruşturmasının, Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacağını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şöyle konuştu:

"3 Temmuz tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı taraından başlatılan şike soruşturması federasyonumuzca yakından takip edilmektedir. Bugün saat 14.00'te Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldik ve konuyu değerlendirdik. Daha sonra yönetim kurulumuz toplanarak, şimdi belirteceğim kararları almıştır. Bu konuda tüm kamuoyunun soğukkanlılıkla ve sağduyuyla hareket etmesini bekliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde herhangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konudaki disiplin soruşturması, Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır. Alacağımız kararların alacağımız kararların, toplumun tüm kesimlerini mutlu etmeyeceğinin bilinci içindeyiz. Biz en doğru kararı vermeye çalışacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu konuda tüm kamuoyyunun desteğini rica ediyoruz. Bu süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içinde bulunacağız. Lig planlandığı şekilde 5 Ağustos tarihinde başlayacaktır. 31 Temmuz tarihinde Süper Kupa Finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır. Lig planlandığı şekilde devam edecektir. Daha önceki fikstür çekim tarihi aynen geçerlidir. Elimizde delil olmadan, belge olmadan vereceğimiz kararın doğru olmayacağını düşünüyoruz. En doğru kararı verebilmek için mutlaka en doğru belgenin iddianame olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle iddianameyi bekleyeceğiz. Bugün oturup yönetim kurulunca bir karar veremeyiz. Lig, tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirilmiştir. Bu işten en az zararla Türk futbolunu çıkartacağız. Bu konuda bize güvenin ve bizi destekleyin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.