TÜYAP Büyükçekmece hedef büyüttü

TÜYAP Büyükçekmece hedef büyüttü
TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Kulübü fırtına gibi esmeye devam ederken, bir yandan da birinci lig hesapları yapmaya başladı.

TB2L’de Büyükçekmece’yi en iyi şekilde temsil eden devler, hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları İTÜ maçının hazırlıklarını da aralıksız sürdürüyor.

"Takımın kimyası çok önemli"

TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımı'nın hazırlıkları ve hedefleri konusunda bir açıklama yapan takımın koçu Özhan Çıvgın, başarıda en büyük payın oyuncularda olduğunu belirterek; "Takım havasına çok kısa sürede girdiler ve böylede devam ediyor. Takımın kimyası çok önemli. Bizim için önemli olan oyuncuların karakterleriydi. Birbirleriyle uyum gösterecek oyuncuları tercih ettik. Bu şekilde takım kimyasını oluşturarak başarılı bir grafik yakaladık" diye konuştu.

"Başkan Akgün'e teşekkür ederiz"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün her zaman kendilerine destek olduğunu söyleyen Çıvgın,“Başkan Hasan Akgün desteğiyle bizi onurlandırıyor. Onun desteğiyle daha bir güçlü olduğumuzu hissediyoruz. Bu anlamda sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

"Alt yapımız çok sağlam"

Önemli olan hızlı bir şekilde yükselmek değil, temeli sağlam atmaktır diyen Koç Özhan Çıvgın, “TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Kulübü'nün öncelikle alt yapısını sağlam oluşturduk. Bu oluşumla daha sağlam bir kulüp olduk. Önemli olan çok paralar harcayıp kısa zamanda yükselmek değil, sağlam temel oluşturarak emin adımlarla ilerleyebilmektir” ifadesini kullandı.

Taraftar desteği çok önemli

Zorlu bir lig mücadelesi sürdürdüklerini, Play-Off da  ilk beşe kalarak birinci ligi hedeflediklerini kaydeden Çıvgın açıklamasını şu şekilde sürdürdü, "Büyükçekmece’yi basketbol dalında temsil eden tek takım biziz. Taraftar olarak da kısa sürede belli bir kitleye ulaştık. Ama daha fazlasını hedefliyoruz. Aileler çocuklarıyla beraber rahatlıkla maçları seyredebilir ve bize destek olabilirler. Taraftar desteğiyle kötü giden bir maçı lehinize çevirebilirsiniz. Büyükçekmece ailesinin her bir ferdinden destek bekliyoruz."

 “Bu ailenin içinde olmaktan mutluyum”

1998  yılından bu yana profesyonel olarak basketbol oynayan ve yurt dışı deneyimi bulunan takım kaptanı Emre, Büyükçekmece Basketbol Kulübü'nün bir oyuncusu olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek; "Burada bir aile ortamı var herkes kenetlenmiş bir durumda. Bu durum takımdaki motivasyonu arttırıyor. 8 maçta ki 7 galibiyet bunun göstergesidir. Amacımız iyi başladığımız ligi en iyi şekilde bitirmektir. Büyükçekmece halkını maçlarımıza davet ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmasınlar” dedi.

"Emin adımlarla ilerliyoruz"

Antrenman sonrası doğum günü pastasını kesen ve 20 yıldır basketbol hayatının içinde bulunan takımın hızlı oyuncusu Cihan Mumcuoğulları ise şunları söyledi: “Zor maçlardan galibiyetle ayrılınca fikstürü kolaylaştırdık. Önümüzde ki maçlarda zor. Ama artık zor veya kolay diye bir ayrım yapma lüksümüz yok. Bütün maçlarımıza aynı ciddiyetle çıkarak, hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Hedefimiz 1'inci lige yükselmektir, taraftarımız bu yolda bizi yalnız bırakmasın." 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.