UEFA'dan Olympiakos'a tokat gibi pankart!

UEFA'dan Olympiakos'a tokat gibi pankart!
UEFA, Olympiakos-Osmanlıspor maçındaki ırkçı sloganlar nedeniyle dün gece boş bırakılan tribüne damgasını vurdu.
Karaiskakis Stadı’nda 16 Şubat’ta oynanan karşılaşmada Türkiye ve Türkler aleyhindeki tezahüratlar yüzünden 3 bin kişilik tribüne seyirci almayan UEFA bu cezayla da yetinmedi, boş bırakılan bölüme dev bir, “No to racism” (Irkçılığa hayır) pankartı yerleştirdi.

Karaiskakis Stadı’nda dün gece tribünlerin bir bölümü boştu. UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda oynanan Olympiakos-Osmanlıspor maçında Yunan ekibinin bazı taraftarları, Türkiye ve Türkler aleyhine ayrımcı sloganlar atmış, bunun üzerine UEFA cezayı kesmişti.
 
"NO TO RACISM"


Irkçı sloganların atıldığı stadın 7 numaralı kapısının bulunduğu yerdeki 3 bin kişilik tribüne dün akşam seyirci alınmadı. Ancak UEFA, sabıkası kabarık olan Olympiakos’a verdiği bu cezayı da yeterli görmedi ve Yunan taraftarları deşifre etme yoluna gitti. Osmanlıspor maçında cezaya konu olan sloganların atıldığı tribüne UEFA imzalı dev bir ‘No to racism’ (Irkçılığa hayır) pankartı asıldı.

Avrupa futbolunun patronu, Yunan taraftarların davranış biçimlerini asla tasvip etmediğini bu anlamlı mesajla gösterirken, şike gibi sıfır tolerans tanıdığı konuların başında gelen ırkçılık ile ilgili tavrının ne kadar kararlı olduğunu da kanıtladı.

Olympiakos Kulübü ırkçılık nedeniyle UEFA tarafından ikinci kez cezalandırıldı. Yunan ekibi, 2013-2014 sezonunda Manchester United ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçının ardından da tribün kapatma cezası almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.