UEFA listeye onay verdi

UEFA listeye onay verdi
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Avrupa Kupaları için verdiği listeyi onayladığını açıkladı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne direkt kalıtalacak.

FUTBOLDAN şike soruşturmaları kapsamında yürütülen operasyonların ardından, son günlerin en çok tartışılan konusu ile ilgili UEFA’nın resmi internet sitesinden bir açıklama geldi. Türkiye Futbol Federasyonu ile günlük olarak iletişim halinde oldukları belirten açıklamada, Avrupa Kupaları için kendilerine gönderilen listenin de onaylandığı açıklandı.

Ancak soruşturmada adı geçen takımların, suçlu olduklarının tespit edilmesi durumunda ise ihraç işleminin gerçekleşeceği belirtildi. UEFA’nın yaptığı açıklamada öne çıkan satır başları şu şekilde:

-  Türkiye’de belli kulüpler, kişiler ve oyuncularla ilgili devam eden şike iddialarının farkındayız. Uefa olarak Türkiye’deki şike soruşturmasını günlük olarak türkiye futbol federasyonu’yla yakın ilişkide olarak takip ediyoruz.


Belgeler paylaşılmalı

-  Türkiye’deki şike oerasyonu sportif olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun, adli olarak Türk mahkemelerinin konusudur. Bizim bu konu veya onuçları ile ilgili yorum yapmamız mümkün değildir.

-  UEFA olarak şike soruşturmasında adı geçen kulüpleri UEFA kupalarına kabul etmeme hakkımız bulunmamaktadır.

- Türk kulüplerinin UEFA kupalarına katılması hususunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun sportif başarı ekseninde doğru isimleri göndereceğine güvenimiz tamdır. Uefa kupalarına katılan takımlar, UEFA’ya şikeye karışmadıkları hususunda yazılı güvence vermekle yükümlüdür.

-  UEFA olarak Türk devlet otoritelerinden elllerindeki bilgi ve belgeleri en kısa zamanda Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşmalarını talep ediyoruz. Böylece sportif yargı da en adil şekilde karar verebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.