ÜMİT KARAN'DAN ŞOK İDDİALAR

ÜMİT KARAN'DAN ŞOK İDDİALAR
"Nezarethanede 3 gün psikolojik baskı gördüm..."

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

"Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi"

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehirspor eski sportif direktörü Ümit Karan yazılı açıklama yaptı. Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ümit Karan iki sayfalık açıklamasını avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla yaptı.

SAVCI VE POLİSE SUÇLAMA

Gözaltına alındıktan sonra tutulduğu nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını söyleyen Karan, “Üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı" dedi.

"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR SANIRIM"

Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, “Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" ifadelerini kullandı.

"10 DAKİKA OYNADIĞIM MAÇLARLA BENİ NASIL SUÇLAYABİLİRLER"

Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ve ailesiyle dostluğunun 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Karan, “10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler, bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?" diye sordu.

"GÖRÜNTÜ VE PARA VARSA NEDEN SUÇÜSTÜ YAPILMIYOR?"

Karan açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı’dan ne de bir başkasından alınan bir para vardır, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar. Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"

7 TEMMUZ’DA TUTUKLANDI

Eski futbolcu Ümit Karan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Futbolda şike soruşturması’ kapsamında 07 Temmuz 2011’de tutuklandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.